Gezonde noodels | Soba noodels & Bruine rijst noodels

Ik kan elke dag wel een wokgerecht of curry met noodels eten. Heerlijk met verse groenten als paksoi, bosui, tuinerwten, champignons, knoflook, gember, een handje kikkererwten en wat sesamzaad…. en je hebt een heerlijk gezond gerecht in een kom! Ik hou sowieso van comford food en eten uit kommetjes.

Er zijn wel honderden soorten noodels, gezonde en minder gezonde varianten. Gezonde varianten zijn bruine rijst noodels en soba noodels. Soba noodels; Japanse noodels gemaakt van boekweit (glutenvrij), lijken op volkoren spaghetti en hebben een goede bite. Soba noodels zijn gemaakt op basis van boekweit en dus glutenvrij, maar vaak ook in combinatie met tarwemeel en daardoor niet glutenvrij. Let hier dus goed op wanneer je soba noodels koopt.

Ook op soba noodels bestaan verschillende varianten, zoals soba noodels met groene thee, zeewier of inktvisinkt. Mijn voorkeur gaat uit naar de basic soba noodels en soba noodels met groene thee. Soba noodels zijn naast de Aziatische toko nu ook gewoon te koop bij de Albert Heijn.

Wil je toch liever helemaal tarwe en gluten vrij? Ga dan voor bruine rijst noodels, deze zijn gemaakt van bruine rijstbloem en zijn tarwe- en gluten vrij! Bruine rijst noodels zijn onder anderen te koop in de Ekoplaza van het merk ‘King Soba’ en zijn ook nog eens biologisch.

Zin gekregen in een heerlijk zelfgemaakt wokgerecht met noodels of Groene curry met noodels?

IMG_0129