Herfststoof met Ras el Hanout, pompoen en rozijnen

Herfststoof

Herfststoof met Ras el Hanout, pompoen, aardappel, wortel, aubergine, amandelen en rozijnen. Een heerlijke kruidige en vullende stoof boordevol groente! Wanneer de stoof op het vuur langzaam staat te pruttelen, verspreid de heerlijke geur van kruiden en specerijen door het huis. Het ultieme comfort herfstgevoel. Deze herfststoof is vegetarisch/vegan en je maakt het gerecht in één pan, dus ook nog eens makkelijk om te maken en weinig afwas.

Stoofgerechten vind ik echt een van de lastigste gerechten om op de foto te zetten. Het smaakt altijd zovéél lekkerder dan het er uit ziet. En je kunt de heerlijke kruiden en specerijen helaas niet ruiken vanaf je scherm. Maak deze herfststoof daarom gewoon snel zelf 😉

Ras el Hanout kruidenmix

Deze herfststoof is heerlijk kruidig door de Ras el Hanout. Ras el Hanout is een warme en intense kruidenmix uit de Noord-Afrikaanse keuken en bestaat onder andere uit kaneel, komijn, kurkuma, koriander, kruidnagel, kardemom en gember. Heerlijk voor in een herfst of winterse stoof.

Houd je niet van amandelen of heb je een notenallergie? Laat deze dan weg, de stoof zit al boordevol andere heerlijke ingrediënten.

Stoof is eigenlijk de volgende dag het lekkerst! De kruiden zijn dan helemaal in de ingediende getrokken en de bouillon is goed ingedikt. Op de foto was de bouillon eigenlijk nog iets te dun. Neem daarom de tijd en laat de stoof minstens een uurtje pruttelen. Maak lekker een grote pan en eet de stoof de volgende als lunch. Of vries het gerecht in.

Dit heb je nodig (4 personen)

4 sjalotjes (of 2 grote uien)
3 teentje knoflook
750 ml groentebouillon (van 2 blokjes)
2 eetlepels Ras el Hanout
300 gram aardappelen vastkokend
200 gram pompoenblokjes (kant en klaar of flespompoen)
250 gram wortels
1 aubergine
50 gram amandelen
50 gram rozijnen
citroen
verse peterselie
peper

Serveer met rijst en/of brood.

Zo maak je het

Snipper de sjalotjes en hak de knoflook fijn. Was de aardappel en snijd deze door vieren. Geen kant en klaar pompoenblokjes? Schil de pompoen en snijd deze in blokjes. Snijd de wortel en aubergine in stukjes.

Verhit een stoof- of braadpan met een flinke scheut olijfolie en fruit de sjalotjes aan. Voeg na een minuut de knoflook, kruiden en wortel toe. Verwarm twee minuten en blijf goed omscheppen. Voeg nu de aardappel en aubergine toe en verwarm 2 minuten mee.

Voeg de groentebouillon toe aan de pan en breng aan de kook. Zet vervolgens het vuur laag en laat de stoof 20 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan. Voeg nu de blokjes pompoen, amandelen en rozijnen toe, schep alles om en laat de stoof minstens nog 20 minuten zachtjes pruttelen. Is de stoof nog te nat? Haal de deksel van de pan en laat de stoof nog 10/15 minuten indikken. Voeg ten slotte peper en het sap van een kwart citroen toe.

Schep de stoof op de borden en garneer met verse peterselie. Serveer met rijst en/of brood.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.