Kerrie-kokos soep met tauge

Kerrie-kokosssoep
[ print recept ]
Zin in iets snels en gezond? Dan maak je soep! Dit kerrie-kokos soepje met tauge is heerlijk als lunch met een broodje of als voorgerecht.

Dit heb je nodig (3 a 4 personen)

750 ml groentebouillon
250 ml kokosmelk
2 uien
2 teentjes knoflook
1 cm verse gember
1 eetlepel kerrie
1 theelepel komijnzaad
halve theelepel cayennepeper of chili vlokken
snuf peper
1 bakje tauge

Zo maak je het

Verwarm een soeppan met olie. Snipper de ui en hak de knoflook en gember fijn. Fruit de ui, knoflook, gember, kerrie, chilivlokken, cayennepeper en komijnzaad ongeveer 2 minuten aan. Voeg de groentebouillon en kokosmelk toe en verwarm ongeveer 10 minuten. Voeg de taugé toe en breng op smaak met peper en zout.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.

Gerelateerde berichten

5 reacties

    • Teun

      Die soep gaan we maken, alleen we vragen ons af of 750 liter groentebouillon niet teveel is voor 4 personen.

      Beantwoorden
      • Chantal

        Hoi teun, Je kun took iets minder bouillon gebruiken, dan wordt de soep iets dikker. Maar net wat je lekkerder vindt 🙂 Ik zou zeggen begin met 500 ml, kun je er altijd nog wat bij doen. Eetsmakelijk alvast!

  1. Sanne

    Klinkt lekker! Ben benieuwd naar die combi van curry en kokos. En het komt goed uit dat je het nu plaatst – ik eet altijd samen met m’n vriend en hij vindt kokos niet zo chill, maar volgende week is hij een weekje weg.. prima dus om wél dit soepje klaar te maken (en wat in te vriezen voor later denk ik!)
    Liefs

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.