Libanese tabouleh met granaatappelpitjes

tabouleh[ print recept ]
Tabouleh is een gerecht uit de Libanese keuken. Het is een salade van bulgur, veel kruiden, citroen en olijfolie en wordt vooral gegeten als bijgerecht of lichte lunch.

Bulgur
Bulgur is een graanproduct gemaakt van verschillende soorten tarwe, maar meestal van durum. Bulgur is heerlijk in salades. De structuur lijkt een beetje op die van parelgort. Smeuïger dan rijst, maar lichter en minder romig dan risotto.

Bulgur is verkrijgbaar in verschillende soorten korrels. Van fijn naar heel grof. In de supermarkt heb je meestal een fijne bulgur, maar bij de Turkse groentewinkels vind je ook veel grove varianten.

De fijne bulgur kun je wellen in koud water, de grove korrel moet je even 15 minuten koken.

Libanese tabouleh met granaatappelpitjes

Dit is het originele recept van tabouleh. Zelf voegde ik er nog granaatappel pitjes aan toe, omdat ik dit er heerlijk bij vind smaken.

Ik eet tabouleh graag met wat brood en dipjes erbij, zoals baba ganoush of humus.

Dit heb je nodig (1 schaal – 3/4 personen)

75 gram bulgur
3 lente uien
2 trostomaten
1 citroen (sap)
5 takjes munt
1 bosje platte peterselie
olijfolie (goede kwaliteit)
granaatappelpitjes (van 1 granaatappel)
peper en zout

Zo maak je het

Gebruik je fijne bulgur? Laat deze dan 10 minuten wellen in koud water. Grove bulgur moet je eerst even 15 minuten koken en vervolgens afgieten.

Snijd ondertussen de lente ui in ringen en de tomaten in kleine blokjes. Snijd de peterselie en munt fijn. Meng alles door elkaar (ook de bulgur en de granaatappel pitjes) in een schaal. Knijp het sap van 1 citroen uit over de salade en besprenkel met (flink wat) olijfolie. Meng nogmaals door elkaar. Breng op smaak met peper en een snuf zout.

tabouleh

tabouleh

tabouleh

tabouleh

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.