Lunchen met de bloggers van KrautKopf + boekreview Bieslook & Polenta

img_1478

Lunchen met de bloggers van KrautKopf

Susann en Yannic, de fotografen en foodbloggers achter de blog KrautKopf, wonen in Berlijn, maar brachten een bezoek aan Utrecht om met ons te lunchen ter gelegenheid van de lancering van de Nederlandse vertaling van hun boek Bieslook & Polenta.

Deze foodbloggers hebben echt een prachtige blog met heerlijke, vegetarische recepten. Ik volg ze al een tijdje en ben fan van ze. Nu kon ik ze eindelijk ontmoeten en ook nog eens heerlijk met ze lunchen met hapjes uit hun eigen boek. Hoe tof is dat? Wat een lief en leuk stel zijn Susann en Yannic en echt veel te bescheiden als je het mij vraagt.

Liefde voor gezond en goed eten

Het is mooi om te horen hoe twee mensen zo bewust bezig zijn met het goed zorgen voor en luisteren naar hun eigen lichaam. Dit is ook de reden dat ze vegetariërs zijn en voornamelijk plantaardig eten. Susann en Yannic eten zo vers en onbewerkt mogelijk. Volgens de foodblfoggers valt of staat een gerecht met de kwaliteit van de ingrediënten.

Alle basisproducten maken ze zelf, ze gebruiken groenten die net van het land komen, plukken kruiden uit hun eigen tuin en gebruiken hele granen die ze vervolgens zelf malen. Zij vinden dat eten niet alleen moet vullen, maar vooral ook goed voor je moet zijn en je gelukkig moet maken. En daar ben ik het helemaal mee eens!

Ze hebben echt liefde voor gezonde en mooie producten uit de natuur. Dit is ook duidelijk te zien aan de blog en te proeven aan de recepten.

img_1453 img_1436

Snorfabriek

De lunch werd gehouden in de Snorfabriek. Deze mooie oude NS loods wordt op dit moment omgetoverd tot een toffe ontmoetingsplek waarmee ze Utrecht cultureel op de kaart willen zetten. De plek wordt een combinatie van horeca, werkplek, vergaderruimte, workshopcentrum en (boeken)winkel en gaat het weekend van 12/13 november officieel open. Zeker even een kijkje komen nemen!

img_1423

Heerlijke hapjes uit het boek

Mireille en Arno van De Holy Kauw Company verzorgde de lunch. Dit super duo dat geweldig kan koken, stylen en fotograferen, heeft heerlijke gerechten uit het boek gemaakt. Wat hebben we allemaal genoten van het heerlijke eten dat ook nog eens heel mooi geserveerd werd. De foto’s zeggen genoeg toch?

img_1468

img_1482 img_1476

Bieslook & Polenta

Uitgeverij Snor heeft de Nederlandse vertaling van het boek ‘Bieslook & Polenta’ uitgegeven. Dit boek is op dit moment oprecht het mooiste boek dat hier in de boekenkast staat. En die staat aardig vol, want ik ben best een beetje verslaafd aan mooie (kook)boeken.

Het boek bevat net als de blog prachtige fotografie, mooie verhalen en is heel sfeervol. De vegetarische recepten zien er allemaal heerlijk en kleurrijk uit en bevatten zulke mooie ingredienten. Het boek is echt een vertaling van de blog.

Over dit boek kan ik verder eigenlijk alleen maar zeggen; haal het in huis, blader er lekker doorheen en duik de keuken in om de heerlijke recepten te maken.

img_1499

img_1507

img_1506

img_1508

img_1460

Gerelateerde berichten