Mijn volgende reis gaat naar… + voorbereidingen!

Vorige week zat ik lekker te scrollen door de foto’s van mijn reis naar Sri Lanka aan het begin van dit jaar. Nu de zomer echt voorbij is en we alweer herfstdagen met flink wat regen gehad hebben, begint het weer te kriebelen om een nieuwe reis te plannen.

Midden in de winter een maand reizen in de zon door prachtige natuur is zó goed bevallen, dat ik dit begin volgend jaar weer wil gaan doen. Niet alleen voor de zon, maar de prachtige herinneringen en ervaringen blijven voor altijd. En je weet wat ze zeggen he, nu het kan… waarom niet?

Over de bestemming hoef ik niet lang na te denken. Net als bij Sri Lanka voel ik aan alles dat ik dit land wil bezoeken. Het is dan ook niet dat ik denk: ik wil gaan reizen, waar zal ik eens heen gaan? Eerder andersom. Dit land zit al een tijdje in mijn gedachten en daarom wil ik er graag heen! De geschiedenis en cultuur, het gebergte, het groene landschap, de dieren die daar leven, levendige steden, de baaien en stranden en natuurlijk het heerlijke eten. Mijn volgende reis gaat naar… Vietnam!

Vietnam

Voorbereidingen

Zo een prachtige reis begint eigenlijk al een paar maanden eerder, met de voorpret. Veel lezen over het land en mooie foto’s kijken, de route een beetje plannen, wat wil ik er allemaal gaan doen? Maar vooral ook praktische voorbereidingen. Veel vooruit werken, zodat ik mijn laptop thuis kan laten en ook echt vakantie hebt. Een vakantie adres voor Ijsco regelen (de kat, die moet ik dus een maand missen!), eventueel nog wat reisspullen aanschaffen en het belangrijkste: een visum voor Vietnam aanvragen.

Aanvragen visum

Het aanvragen van een visum is een van de belangrijkste dingen die je moet doen voordat je op reis gaat. Een visum is een officiële toestemming om een land binnen te komen en in dat land te verblijven. Op deze manier kan dat land controle uitoefenen op wie het land binnenkomt. Zonder visum kom je het land dus gewoon niet in.

Een visum kun je tegenwoordig online aanvragen en heet een e-visum. Sinds 2018 ook voor Vietnam. Je vraagt het visum binnen enkele minuten online aan, betaald online en ontvangt deze in je mail. Makkelijk achter je computer, zonder stress en dit scheelt lange wachtrijen bij aankomst op her vliegveld. De kosten voor een e-visum voor Vietnam zijn 39.95 per persoon.

Wanneer je een visum voor Vietnam nodig hebt, let dan goed op dat je geen Visum on arrival koopt. Een paar jaar geleden was dit de meest aangevraagde variant, maar tegenwoordig wordt aangeraden een e-visum te kopen.

Een Visum on arrival is namelijk niets meer dan een brief waarin wordt verklaard dan bij aankomst een inreis-stempel kan worden gekocht. Een ‘approval letter’. Je koopt dus in feite alleen een brief waarin staat dat je toestemming hebt om een stempel te kopen om het land in te kunnen. Bij aankomst moet je dus ook nog in een lange rij gaan staan om zo een stempel te kopen.

De ambassade raadt een visum on arrival sterk af en kan niet langer garanderen dat reizigers met een visum on arrival zonder problemen door de paspoortcontrole komen.  Ook veel visumbureaus zeggen dat ze een visum voor je kunnen regelen, maar hiermee wordt ook een ‘approval letter’ bedoeld.

Waarom Vietnam en wat wil ik daar gaan doen?

Net als Sri Lanka heeft Vietnam veel te bieden en veel variatie in Landschap. Ik wil op reis graag hiken, veel in de natuur zijn, bijzondere dieren spotten, lekker eten, iets van de geschiedenis, cultuur een leefgewoontes van de locals meekrijgen en mijn reis eindigen op mooie stranden. Vietnam heeft het, net als Sri Lanka, allemaal!

Wanneer je van het noorden naar het zuiden reist kom je alles tegen. Het noorden van Vietnam bestaat vooral uit gebergte waar je mooie hikes kunt maken. Vietnam heeft een paar levendige steden (Hoi An, Ho Chi Minh City, Hanoi), een groot groen landschap, prachtige baaien (Halong Baai)en witte stranden in het zuiden. Daarnaast is Vietnam groen, leven er mooie dieren (tijger, Indische olifant, herten, neushoorns) én laten we het heerlijke Vietnamese eten niet vergeten.

Ohhh nu ik dit artikel schrijf heb ik er zoveel zin in! Het plan is om rond februari te gaan, omdat januari tot april de beste reistijd naar Vietnam is. In de maanden er voor of er na heb je veel kans op regen en kan het in het noorden in de bergen erg koud worden.

Het duurt nog even, maar je kunt mijn reis volgen via Instagram en stories. Ook zal ik na mijn reis een reisverslag schrijven.

Wie is er al eens in Vietnam geweest? Wat vond je van dit land en heb je nog tips? Ik ben benieuwd!

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.