Pasen zonder boodschappenstress + aardappel-ei taartje en gevulde portobello’s

Pasen!

Het is alweer bijna Pasen! Dit is echt mijn favoriete tijd van het jaar. Je voelt dat de lente eraan komt (als we geluk hebben is ‘ie er al), een lekker lang weekend vrij en uitgebreid ontbijten. Bij Pasen denk ik vooral aan het laatste. Uitgebreid en veel ontbijten aan een mooie en gezellige gedekte tafel. Het liefst de hele dag door. Zoals jullie weten is dit wat ik het liefste doe.

Met Pasen vind ik het dan ook heerlijk om een tafel vol gezonde ontbijt/brunch gerechtjes te maken. Lekker rustig aan doen in de ochtend en aanschuiven aan een tafel vol heerlijke verse gerechten en sapjes. De geur van zelfgebakken brood en andere gerechtjes uit de oven.. heerlijk. En natuurlijk eitjes, want bij Pasen hoor eieren. Stiekem houd ik wel van dit soort tradities.

Geen boodschappenstress

Klinkt allemaal heerlijk en relax, maar ben jij bij het idee aan een volle paastafel nu al aan het stressen? Het bedenken van recepten, maar vooral aan het in huis halen van al die paasboodschappen? Hoe makkelijk en fijn zou het dan zijn als je al jouw paasboodschappen online kunt bestellen? Gewoon thuis vanuit je luie stoel? Dit maakt jouw Pasen meteen een stuk relaxter, zoals Pasen hoort te zijn.

Het online bestellen van de Paasboodschappen kan gemakkelijk bij supermarkt Hoogvliet. Hier hebben ze elk jaar voor de feestdagen een heerlijk uitgebreid paasassortiment. Hoogvliet gaf mij dit jaar de gelegenheid om mijn paasboodschappen online te bestellen op hun website. Bedenken wat ik allemaal wil gaan maken, de producten online shoppen en meteen aan de slag! Je kunt de boodschappen ophalen in de winkel wanneer het jou uitkomt, maar ook gewoon thuis laten bezorgen (wanneer je in het thuiszorggebied woont).

IMG_8246

Recepten

Omdat eieren het product van de Pasen is, heb ik twee heerlijk ontbijt/brunch/lunch (wat jij wilt) recepten met vrije uitloop eieren gemaakt. Daarnaast heb ik het aardappel-ei taartje gemaakt met truffelaardappelen uit het paasassortiment. De truffel aardappel is een vastkokende aardappel en heeft een paarse kleur. Deze zijn niet alleen lekker, maar zien er door de kleur ook nog eens heel mooi uit op tafel. En bij Pasen horen vrolijke kleuren! Je kunt uiteraard ook gewone- of zoete aardappelen gebruiken.

[print_link]

Aardappel-ei taartje met haricort verts en champignons

Dit heb je nodig
Een quicheschaal (25 cm)
1 kilo truffelaardappels
7 eieren
1 ui
2 teentjes knoflook
1 bakje haricort verts (150 gram)
250 gram kastanjechampignons
2 tl kerriepoeder
Verse bieslook
Peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven op 200 graden. Schil de aardappelen en kook ze beetgaar. Giet de aardappelen af, laat afkoelen en snijd ze in plakken. Snijd de haricort verts doormidden, kook ook deze beetgaar en giet af. Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Bak de ui en champignons ongeveer 5 minuten gaar in een koekenpan. Doe de haricots verts samen met de champignon en ui in een schaal.

Pers de knoflook fijn en hak de verse bieslook in stukjes. Breek in een schaal de 7 eieren en voeg hier de knoflook, kerriepoeder, bieslook peper en zout aan toe. Meng door elkaar met een garde.

Vet de quicheschaal in met olie. Bedek de bodem met plakjes aardappel, leg hier vervolgens de groente op en dek af met plakjes aardappel. Giet vervolgens het eimengsel over/door de taart en garneer met verse bieslook. Bak de aardappel-ei taart ongeveer 30 minuten in de oven.

aardappel-ei taart Pasen

aardappel-ei taartje

IMG_8329

aardappel-ei taartje

Gevulde portobello met ei en bieslook

Dit heb je nodig (2 personen)
2 portobello’s
2 eieren
Verse bieslook
Verse basilicum
Peper

Zo maak je het
Verwarm de oven op 200 graden. Leg de portobello’s op de bolle kant en snijd de steeltjes er uit. Leg ze in een ovenschaal. Breek op beide portobello’s een ei (laat de eidooier heel). Zet dit ongeveer 20 minuten in de oven tot de eieren aan de bovenkant gaar zijn en van binnen nog een beetje zacht/vloeibaar. Haal de portobello’s uit de oven (het ei gaart nog een beetje na). Breng op smaak met peper en zout en garneer met verse bieslook en basilicum.

gevulde portobello met ei Pasen

Gevulde portobello met ei

Dit artikel is voortgekomen uit een gesponsorde samenwerking met supermarkt Hoogvliet. Lees de disclaimer.

Ga jij deze recepten van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.