Recept swap | Hartige prei-geitenkaas muffins

IMG_5714-768x540
Ik vond de eerste recept swap zo leuk en daarom doen we er gewoon nog een. Dit keer wissel ik een favoriet recept uit met de bakkoningin Eefje van de blog Eefsfood.

Eefje maakt heerlijke baksels en maakt hier altijd een feestje van. Het was lastig kiezen, maar toch ben ik voor een gezond recept gegaan: Hartige prei-geitenkaas muffins.

Dit heb je nodig:
50 gram spelt meel
50 gram amandelmeel
30 gram havervlokken
3 eieren
2,5 el olijfolie
80 gram prei (fijngesnipperd)
100 gram zachte geitenkaas
2 tl wijnsteenbakpoeder
1 tl Himalayazout
1,5 tl peper
0.5 tl kerriepoeder

Zo maak je het
Verwarm de oven op 180 graden. Kluts de eieren samen met het zout, peper, kerriepoeder en olijfolie. Meng het amandelmeel samen met de spelt meel, havervlokken en het bakpoeder in een kom. Voeg het meel toe aan het eiermengsel en meng met een garde. Verbrokkel 80 gram geitenkaas en voeg dit samen met de fijngehakte prei toe aan het beslag. Spatel dit er voorzichtig door.

Verdeel het beslag over 6 vormpjes met bakpapier. Garneer met meer prei en de overgebleven geitenkaas. Bak de muffins 18-20 minuten.

| Lekker als lunch of makkelijk mee te nemen als snack.

| Benieuwd welk recept van Feelgoodbyfood Eefje heeft gekozen voor de recept swap? Neem snel een kijkje op Eefsfood. Je kunt Eefsfood ook volgen op Facebook en Instagram.