Speculaas granola met sinaasappel en amandelen

Speculaas granola met sinaasappel

[print_link]
Het ontbijt, ik kan hier zo naar uitkijken. Zelfs doordeweeks, wanneer ik vaak ontbijt met een kom plantaardige yoghurt, fruit en granola. Vooral als ik net een nieuwe batch granola heb gemaakt. De basis van mijn granola recept is vaak (bijna) hetzelfde, maar ik pas deze altijd aan aan het seizoen! In de koude maanden is deze speculaas granola met sinaasappel zo lekker!

Het doet mij denken aan Sinterklaas, winter, Kerst… en je huis gaat er zo lekker van ruiken!

Speculaas granola met sinaasappel en amandelen

De basis voor granola is vaal haver, quinoa, noteren en pitten. je kunt er vervolgens op smaak brengen met kruiden. Granola zoet ik normaal met appelsap, maar speculaaskruiden is heerlijk in combinatie met sinaasappelsap!

Dit heb je nodig

70 gram havervlokken
30 gram havermout
50 gram amandelen
25 gram pompoenpitten
25 gram zonnebloempitten
1 eetlepel speculaaskruiden
70 ml sinaasappelsap (vers)
2 eetlepels olijfolie
geschaafde amandelen of/en pure cacaonibs

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe alle ingrediënten, behalve de geschaafde amandelen en/of pure cacaonibs in een kom en hussel goed door elkaar. Strooi uit op een bakplaat met bakpapier. Bak de granola 15 minuten in het midden van de oven. Schep de granola halverwege om.

Laat de granola goed afkoelen en voeg de amandelschaafsel en/of cacaonibs toe. Bewaar in een goed afgesloten pot.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.