Superfoods

Superfoods. Je hebt hier vast wel eens over gehoord of gelezen. Superfoods zijn echt een trend aan het worden, terwijl er eigenlijk niets ‘nieuws ‘ of speciaals aan is. Behalve dan dat ze ontzetten gezond en goed voor je zijn.

Superfoods zijn namelijk gewone natuurlijke voedingsproducten zoals groenten, fruit, zaden, pittem en bessen die al eeuwen lang gegeten worden in de landen waar ze oorspronkelijk vandaan komen. Wat superfoods nou zo super maakt is dat het voedingsproducten zijn die wel tien keer (of zelfs meer) de voedingswaarde hebben dan andere producten. Door superfoods te eten krijgt je lichaam dus veel meer goede voedingstoffen, zoals vitamines, mineralen en antioxidanten binnen dan vergeleken met dezelfde hoeveelheid ‘gewoon’ voedsel. Zie het als een extra boost. En dat is natuurlijk mooi meegenomen! Want het grootste deel van de mensen eet te weinig groenten en fruit en niet gevarieerd, waardoor ze te weinig goede voedingstoffen binnen krijgen.

Naast dat superfoods vol zitten met goede voedingstoffen en ze rechtstreeks uit de natuur komen, zijn (de meeste) superfoods ook nog eens lekker en makkelijk toe te voegen aan je voedingspatroon.

En wist je dat broccoli, knolselderij, kokosmelk, zoete aardappel, bosbessen, cranberry’s, frambozen, gember, kurkuma en zelfs kaneel ook superfoods zijn? Deze producten liggen allemaal gewoon in jouw supermarkt!

Gerelateerde berichten