Waarom groene smoothies?

Groene smoothies bieden veel voordelen voor je gezondheid. Het is een geweldige manier om de dagelijkse hoeveelheid groenten en fruit binnen te krijgen. Het eten van voldoende groenten en fruit verkleint de kans op chronische ziektes zoals hart- en vaatziekten. Het helpt je lichaam op langer termijn gezond te houden. Op korte termijn geeft het je energie en een gezondere huid en uitstraling. Maar hier blijft het niet bij. Groene smoothies zorgen er ook voor dat je minder trek krijgt in zoetigheid en tussendoortjes, waardoor je afvalt. Daarnaast bevordert het de nachtrust en verbetert het je weerstand. 

Wist je dat volgens een onderzoek van het TNO maar 35% van de Nederlanders voldoende groenten eet en maar 42% voldoende fruit? Bij sommige onderzoeken komt dit zelfs uit op 2% uit. Schokkende cijfers. Lukt het jou ook niet om elke dag voldoende groenten en fruit te eten? Een goede reden om aan groene smoothies te beginnen! Hierdoor krijg je gemakkelijk je dagelijkse hoeveelheid groenten en fruit binnen. 

Chlorofyl
De belangrijkste reden om groene  smoothies te drinken is door het stofje chlorofyl dat in groene bladgroenten zit. Chlorofyl bevat ontgiftende eigenschappen en is goed voor het verteringsstelsel, bloedvatenstelsel en immuunsysteem. Het zuivert je bloed en voorziet je bloed van zuurstof waardoor er meer energie vrijkomt. Het gaat het ontstaan van chronische ziektes tegen, stimuleert de groei van goede bacteriën in je darmen en helpt je lever te reinigen. Chlorofyl kan metalen en andere gifstoffen aan zich binden waardoor deze via je verteringsstelsel je lichaam weer kunnen verlaten.

Gooi die groene smoothies dus maar vol met bladgroenten!