6 redenen waarom een massage goed is voor je gezondheid!

Gezond leven gaat natuurlijk verder dan alleen gezond eten. Gezond leven is voor mij een balans tussen gezond eten, bewegen en ontspanning. Gezond eten, elke dag voldoende bewegen en 2 á 3 keer in de week flink sporten én ontspanning.

Ontspanning

Dat gezond eten en sporten belangrijk voor ons is weten we, maar wat we vaak vergeten is om te ontspannen. We hebben hier ‘geen tijd voor’, het schiet er bij in of ‘het komt wel’. Dat terwijl ontspanning en voldoende rust nemen op de juiste tijden heel belangrijk is voor onze gezondheid.

Wanneer we in drukke tijden (fysiek en mentaal) niet ontspannen en ons lichaam geen rust geven, kan dit lichamelijk én zelf geestelijke klachten opleveren. Vooral langdurige stress is heel slecht voor je gezondheid.

Ontspanning kan van alles zijn en iedereen haalt rust en ontspanning uit andere dingen. Een lange wandeling maken, even alles opzij leggen en rustig een boek lezen, gezellig koffie drinken, yoga, een dagje naar de sauna of een lekkere massage.

Verschillende massages

Je hebt verschillende soorten massages, aangepast aan jouw behoefte. Een lekkere ontspanningsmassage (gericht op kalmeren en ontspannen), een Ayurvedische massage (gericht op de energie in je lichaam), een bindweefselmassage (gericht op het dieper gelegen bindweefsel), een hot stone massage (een massage waarbij gebruik wordt gemaakt van magnetische en temperatuurbehoudende eigenschappen van stenen) en een stress-fix massage (gericht op het vastzitten van spieren en knopen en het losmaken hiervan).

Die laatste, een stress-fix massage, heb ik pas geleden voor het eerst gehad en wat was dit een goede ervaring!

Stress-fix massage

Treatwell (hier kun je heel gemakkelijk allerlei behandelingen boeken bij jou in de buurt en je heb meteen inzicht in de agenda’s. Handig!) bood mij een massage aan bij Salon Laurent. Bij deze salon, die midden in het centrum van Utrecht is gevestigd, zijn ze gespecialiseerd in veel soorten massages, waaronder de stress-fix massage.

Een stress-fix massage is gericht op vastzittende spieren, knopen en het ‘losmaken’ hiervan. Omdat ik veel achter mijn laptop zit en vaak last heb van mijn nek en schouders, wilde ik deze massage graag eens uitproberen.

Verwacht niet dat je een heerlijke ontspanningsmassage krijgt, het kan zelfs best pijn doen. De massage was een afwisseling van ontspannende massagegrepen en grepen waarbij ze spieren en knopen losmaken, maar wat voelde ik mij goed na deze massage. Mijn lichaam en spieren voelde los en ontspannen. Aslof ik uren had geslapen op een héél goed bed. Echt een aanrader om af en toe te doen!

massage gezond

6 gezondheidsvoordelen van een massage

Een massage kan ontspannend zijn voor zowel je lichaam als je geest, maar het heeft nog meer gezondheidsvoordelen.

1. soepelere spieren

Een massage zorgt ervoor dat spieren worden los gemaakt, het verzacht pijnlijke spieren en helpt de spieren te ontspannen. Na een massage voelt je lichaam letterlijk ‘losser’ en soepeler.

2. verbetert de bloedcirculatie

Een assage activeert de bloedsomloop. Een massage zorgt er namelijk voor dat de bloedvaten in de huid verwijden, waardoor er meer bloed gaat stromen. Zo kom je na een massage (en na een sportsessie) aan dat gezonde kleurtje.

3. verwijderd afvalstoffen

Tijdens een massage wordt niet alleen de bloedcirculatie, maar ook de lymfevaten geactiveerd. Hierdoor kunnen afvalstoffen het lichaam sneller verlaten. Een bindweefselmassage is hier zelfs specifiek op gericht.

4. je slaapt beter

Na een massage zul je sneller in slaap vallen en dieper slapen. Tijdens massage wordt namelijk serotonine geproduceerd, dat ervoor zorgt dat je beter slaapt. Dit herken je vast wel aan dat je na een massage altijd lekker duf en slaperig bent.

5. verbetert je concentratie

Een massage zorgt ervoor dat je (en je gedachten) mentaal tot rust komt. Hierdoor word je concentratie na een massage beter. Een massage is daarom extra goed idee tijdens drukke, chaotische tijden.

6. een massage maakt je gelukkiger!

Oke, dit is nogal een uitspraak, maar een massage zorgt voor een geluksgevoel. Door een massage wordt de aanmaak van endorfine en oxytocine gestimuleerd. Deze lichaamseigen stofjes verminderen stress en verhogen je geluksgevoel. Ze geven je een fijn en zorgeloos gevoel. Niet alleen van binnen, maar dit straal je ook van buitenaf uit.

Reden genoeg om jezelf af en toe een massage te gunnen, toch? Of om gewoon meteen een massage te boeken?

massage gezond

massage gezond

massage gezond