Amandel porridge met banaan en bessen

amandel porridge [print_link]Wanneer de ochtenten kouder en donkerder worden, ruil ik mijn bakje plantaardige yoghurt vaak in voor een warm ontbijtje, zoals porridge. Er zijn een paar heerlijke combinaties die ik regelmatig maak. Deze amandelporridge is hier een van.

Amandel porridge met banaan en bessen

Deze kom warme porridge is niet alleen lekker warm op koude ochtenden, maar ook heel voedzaam. Door de havermout, noten en het fruit geeft dit ontbijtje je de hele ochtend energie en een verzadigt gevoel.

Dit heerlijke kommetje porrdige heb je trouwens binnen 5 minuten gemaakt.

Dit heb je nodig (1 bakje)

40 gram havermout
200 ml amandelmelk
handje amandelen
1 banaan
handje blauwe bessen
optioneel; agavesiroop

Zo maak je het

Doe de havermout, amandelmelk en eventueel wat agave in een pan en verwarm tot de amandelmelk gaat borrelen (het mag niet koken!). Draai het vuur lager en blijf goed roeren tot de havermout alle melk heeft opgenomen.

Schep de pap in een kom. Snijd de banaan in stukjes en hak de amandelen grof. Voeg de banaan, bessen en amandelen toe aan de porridge.

amandel porridge

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Gerelateerde berichten