Aardbeien-frambozen crumble met sinaasappel

aardbeien-frambozen crumble

[ print recept ]
Crumble is heerlijk als ontbijt en/of toetje. De combinatie van fruit met een topping van knapperige kruimeldeeg uit de oven, heerlijk! Zoals deze aardbeien-frambozen crumble met sinaasappel. Met een lepel (plantaardige) yoghurt, kwark of gewoon los. Oorspronkelijk wordt dit ontbijt/dessert met bloem, suiker en boter gemaakt, maar met haver, amandelmeel en kokosolie maak je een heerlijk gezonde crumble!

Je kunt echt alle soorten fruit gebruiken in crumble. Blauwe bessen, aardbeien, rabarber, mango, ananas… heerlijk! In de zomer vind ik de combinatie van rood fruit met sinaasappel het lekkerst. En zo een grote schaal crumble heb je ook nog eens supersnel en makkelijk gemaakt!

Dit is een makkelijk en lekker basisrecept, dus maak het gerecht gerust met jouw favoriete fruit. En deze aardbeien-frambozen crumble met sinaasappel is nog helemaal plantaardig ook!

Dit heb je nodig

400 gram verse aardbeien
150 gram frambozen (vers of diepvries)
2 eetlepels agavesiroop of honing
100 ml sinaasappelsap + zest van halve sinaasappel
50 gram havervlokken
100 gram havermout
40 gram amandelmeel
2 eetlepels kokosolie
snuf zout

Topping
(Plantaardige) yoghurt

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de aardbeien en snijd ze doormidden. Doe de aardbeien en frambozen in een kom en voeg hier de agave, sinaasappelsap en zest aan toe.

Meng in een andere kom de havermout, havervlokken, amandelmeel, snuf zout en (gesmolten of zachte) kokosolie door elkaar.

Verdeel het fruit over een ovenschaal, brownievorm of quicheschaal. Verdeel hier vervolgens het haver-meelmengsel overheen.

Zet de crumble in het midden van de oven en bak in 30 minuten gaar. Haal de schaal uit de oven, laat een beetje afkoelen en serveer met yoghurt, kwark of los.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.