Bieten-frambozen smoothie

[print_link]
Nu het weer iets warmer wordt buiten, krijg ik weer meer zin in smoothies. Heerijk als pre-ontbijtje of tussendoortje. Daarnaast kun je met de overgang van het weer en de seizoenen wel wat extra energie en vitamine gebruiken, zoals vitamine C. Deze smoothie van bieten, frambozen, banaan en citroen zit er vol mee en is een boost voor je weerstand!

Bieten-frambozen smoothie

Wil je even iets anders dan groene smoothies? Ga dan eens voor roze en maak deze bietensmoohie met frambozen en banaan. Deze smoothie is niet alleen lekker, maar ook nog eens heel gezond.

Bieten bevatten veel ijzer, vitamine C, antioxidanten en een hoge concentratie van het stofje betaïne. Dit stofje zorgt voor extra uithoudingsvermogen, waardoor bieten populair is bij (langduur) sporters, zoals hardlopers. Daarnaast werken bieten bloeddrukverlagend.

Verder geeft banaan je energie en citroen en frambozen bevatten vitamine C. Frambozen bevatten daarnaast ook nog foliumzuur en veel antioxidanten.

Dit heb je nodig

1 rauwe biet
50 gram frambozen (uit de diepvries of vers)
1 banaan
sap van halve citroen

Zo maak je het

Schil de biet en snijd in stukken. Doe de biet, de frambozen, de banaan en het sap van de citroen in de blender en blend tot een egale smoothie. Genieten maar van je gezonde roze smoothie!

Bieten-frambozen smoothie

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Gerelateerde berichten