Bloemkool-zoete aardappelsoep

bloemkool zoete aardappel soep

[print_link]
Ik dacht altijd dat ik totaal geen herfstpersoon was. Bij herfst denk ik namelijk alleen maar aan kou, wind en regenbuien op de fiets. Je weet wel, dat het altijd net gaat regenen wanneer je net naar buiten moet en je vervolgens zeiknat aankomt op je afspraak. En dat drie keer op een dag. Daarnaast heb ik het echt altijd koud. Geef mij maar de lente en zon.

De lente is nog steeds mijn favoriete seizoen, maar ik ben erachter gekomen dat ik toch ook wel heel erg van de herfst hou en alles wat daar bij komt kijken. Behalve de regenbuien op de fiets dan. Nu denk ik bij de herfst aan prachtige wandelingen door een kleurrijke natuur in het herfstzonnetje, aan warme truien,  herfstachtige recepten, comfort food en aan alle heerlijke seizoensproducten. Denk aan pompoen, heel veel pompoen (ik hou zo van pompoen), pastinaak, champignons, mandarijnen (ik eet heel wat netjes mandarijnen weg in de herfst) en natuurlijk.. grote warme kommen zelfgemaakte soep!

Ik hou van soep. Vooral omdat het zo makkelijk te maken is en je in één keer een grote pan kan maken. Daarnaast maak ik vaak soep van restjes groenten, zodat ik geen voedsel verspil. Heb je een portie over? Vries deze in, zodat je altijd een kop soep hebt op dagen dat je bijvoorbeeld echt geen zin hebt om te koken.

Dit heb je nodig
1 bloemkool
2 kleine of 1 grote zoete aardappel
700 ml groentebouillon
1 ui
2 teentjes knoflook
2 tl kerrie
2 tl komijnzaad
Peper en Himalayazout
(kokos)olie

Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak knoflook fijn. Verhit olie in een soeppan. Doe de ui en knoflook samen met de kerrie en komijnzaad in de pan en fruit ongeveer 2 minuten aan. Snijd de bloemkool in en roosjes, schil en snijd de zoete aardappel in blokjes en bak een paar minuten mee in de pan. Voeg de groentebouillon toe en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken. Pureer de soep glad met een staafmixer. Breng de soep op smaak met wat peper en zout.

| Bloemkool bevat veel vezels, is caloriearm en zit boordevol vitamine C en K, foliumzuur, kalium en mangaan.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Gerelateerde berichten