Boekreview + winnen | De hippe vegetarier

De hippe vegetarier
Vegetarisch eten is lekker en hip

Daar is ‘ie dan! Het vega boek ‘De Hippe Vegetariër’ van collega blogger Isabel. Dit is zo een boek waarvan ik al een tijdje wist dat het eraan zou komen en waar ik echt op zat te wachten. En dat wachten was het waar, want wat is het een mooi en tof boek geworden!

Isabel is zelf al vanaf haar negende vegetarisch en een echte levensgenieter. Net als ik houdt ze van heerlijk en goed vegetarisch eten, maar ook van een glas wijn! Als basis gebruik ze groente, fruit, peulvruchten, granen en noten. Waarom? Omdat ze het belangrijk vindt dat ze zich goed en fit voelt. En daar kan ik mij helemaal in vinden. Voordat ik het boek had gezien, wist ik daarom eigenlijk al dat dit een favoriet zou worden.

Isabel wil met haar boek laten zien dat vegetarisch eten lekker, hip en alles behalve saai is. De Hippe Vegetariër is er voor iedereen. Wie je ook bent en wat voor levensstijl je ook hebt.

Wat vind je allemaal in het boek?

Recepten

Met de juiste basis en een beetje creativiteit maak je heerlijke gevarieerde vegetarische gerechten klaar. Zonder uren in de keuken te staan. Dat wil Isabel met haar recepten in het boek laten zien.

Iets anders aan deze recepten is dat ze niet allemaal stap voor stap staan uitgeschreven, maar de recepten bestaan uit stappenplannen, waarin jijzelf de keuze kunt maken hoe jouw recept uiteindelijk wordt.

In het boek staan vegetarische recepten voor alle soorten dagen. Je kent ze wel; drukke dagen, dagen waarop gesport wordt, relaxte weekenddagen, gewone dagen, feestdagen en balansdagen. Voor elke soort dag staat er een vegetarische dagmenu voor je klaar in het boek. Handig toch?

IMG_9362

IMG_9363

 

Vleesvervangers

Zelf ben ik niet zo een fan van vleesvervangers, dat komt misschien omdat ik gewoon niet van vlees houd en vlees totaal niet mis op mijn bord. Vervangen vind ik dus echt niet nodig. Ben je wel gewend aan het eten van vlees en vind je het moeilijk om helemaal geen vlees te eten? Dan zijn vleesvervangers een handige uitvinding.

In het boek worden alle soorten en maten vleesvervangers behandeld. Tofu, tempeh tot aan allerlei soorten kant- en klare vleesvervangers. Daarnaast vind je recepten om zelf vleesvervangers te maken, zoals vegaburgers gemaakt van groenten of bonen. Daar ben ik dan wel weer een groot fan van!

De Hippe vegetarier

De Hippe vegetarier

 

Wijntips

Zoals ik eerder al zei, deze hippe vegetariër houdt van wijn. Net als ik. Er is dan ook een heel hoofdstuk gewijd aan wijntips. En dat vind ik echt leuk en vernieuwend. In het boek wordt vertelt dat de juiste wijn een waardevolle toevoeging kan zijn aan je vegetarische gerecht. In het boek staat een uitgebreid overzicht van welke wijnen je het beste met welke groenten zou kunnen combineren. Dat wordt uitproberen..

De Hippe vegetarier

 

Vega hotspots

Dit is heel leuk; in het boek vind je vega hotspots in 14 steden in Nederland. Hiermee laat Isabel zien dat vegetarisch eten op niveau ook buiten de deur mogelijk is. Voor elke stad geeft ze tips voor ontbijt, koffie, lunch, borrel en diner. En mijn favorieten in Utrecht staan er ook in!

IMG_9370
De Hippe vegetarier

De hippe vegetariër helpt vegetarisch eten van haar geitenwollen sokken imago af en laat ziend at vegetarisch voor iedereen weggelegd is. Wie je ook bent en voor elke levensstijl. Het boek is hip, vernieuwend, bevat veel inspiratie en geeft jou dé tips om goed vegetarisch te eten buiten de deur. Daarnaast is het boek leuk, vrolijk en persoonlijk door de ‘feelgood’ foto’s en verhalen van Isabel zelf.

Winnen!

Winactie = gesloten!

Omdat ik als vegetariër en collega blogger fan ben van De Hippe Vegetariër, mag ik er ook iemand anders blij mee maken! Wil jij kans maken op dit boek? Plaats dan onder deze post een reactie waarom jij het boek graag zou willen winnen (met geldig mailadres). De winnaar wordt zondag 17 april bekend gemaakt,

 

Laat je verrassen door de hippe vegetariër en ga gezond, bewust en vrolijk door het leven! – Isabel –

89 reacties

 1. Nicoline

  Oehhh… Ik zou dit boek heel graag willen winnen omdat ik razend benieuwd ben naar alle heerlijke recepten die er in staan!

  Beantwoorden
 2. Susanne laurs

  Ik zou dit boek heel graag willen winnen omdat ik sinds een paar maanden overtuigd vegetarier ben, overdag lukt t me wel om lekker te eten maar voor het avondeten, lekkere hapjes en buiten deur ben ik zoekendende. Daarbij denk ik dat ook best hip ben dus je boek past helemaal bij mij 😃😃!

  Beantwoorden
 3. Tessa

  Ik ben zelf vanaf mijn 7e vegetarisch en dus zijn nieuwe recepten altijd welkom!:) (soms ietwat inspiratieloos). Kan ik lekker koken voor bijv. mijn vega-mama!

  Beantwoorden
 4. Chantal

  Ik zou dit boek wel graag willen winnen. Ben een endo-warrior en het endometriose-dieet vraagt om gezonde voeding met weinig vlees (kip mag wel). Kan wel wat inspiratie gebruiken….

  Beantwoorden
 5. Sam

  Wow, ik zag die maaltijdsoep op jullie instagram en ik kreeg er meteen onwijs veel zin in!
  Ik ben benieuwd naar het recept en alle andere heerlijkheden! Ik zie het winnen van dat boek dus wel zitten! Lekker smullen!

  Veel succes!

  Liefs Sam

  Beantwoorden
 6. Barry

  Hoi. Ik ben al ruim 20 jaar vegetariër en de 40 gepasseerd. Volgens mijn 13 jarige dochter ben ik niet hip (meer ?) dus kan wel wat inspiratie gebruiken, denk ik 😀

  Beantwoorden
 7. L

  Hey, ik doe heel graag mee aan deze winactie! Ik wil proberen minder vlees (en vis) te gaan eten, om te kijken of dit iets is voor mij. Dit boek zou hier een goede basis voor zijn, dus we gaan duimen!

  Beantwoorden
 8. Kirsten

  Dit boek lijkt me heerlijk om door te lezen en er vervolgens zelf verschillende recepten uit te koken;) en de hotspots moeten ook zeker bezocht worden!!

  Beantwoorden
 9. Lesley

  Wat cool dit boek! Ik probeer sinds kort vega(n) te eten maar vind het nog steeds best lastig. Dankzij de website van de hippe vegetarier kom ik wel al een heeeel stuk verder. Ze schrijft ook zo fijn. Het boek zou dan ook een aanvulling zijn op mijn groeiende collectie vega(n) kookboeken en informatieboeken. Love it!! ♡

  Beantwoorden
 10. Hanne

  Lijkt me een heel leuk boek. Ik ben nog niet 100% vegetariër, maar ik ben wel al een heel eind op weg naar veel minder vlees eten. Ik merk zelf inderdaad ook dat ik steeds vaker het vlees niet eens mis op mijn bordje. Qua smaak heb ik dus totaal geen moeite met vegetarisch eten, ik vind vegetarische recepten vaak juist heel creatief en verrassend. Wel vind ik het lastig om toch alle nodige voedingsstoffen binnen te krijgen. Ik hoop dat ik uit dit boek wat tips kan halen om zonder vlees toch voldoende voedingsstoffen te eten. Daarnaast zit ik met een klein keuken probleem: Ik krijg het niet voor elkaar om mijn tempeh lekker te maken zodat hij niet meer smaakt naar schoenzool. Stiekem hoop ik dus dat er in het boek ook wat receptjes staan om tempeh goed te bereiden.

  Beantwoorden
 11. Nadine

  Ik zou dit boek heel graag willen winnen! Ben sinds kort begonnen met het veranderen van mijn levensstijl en wil steeds vaker vlees en zuivel schrappen uit mijn voedingspatroon. Dit zou een welkome aanvulling zijn bij ons in huis!! Zo kan ik meer recepten uit proberen en meer inspiratie opdoen. Ik zou er héél blij mee zijn!!

  Beantwoorden
 12. Jeanet

  Wat ik graag dit mooie boek willen winnen . Ik ben door omstandigheden heel veel kilo’s kwijt. Nu wil ik ze er niet meer erbij.. Maar wat is dan gezond eten he.. Daar kan ik wel wat hulp bij gebruiken .. Dit boek Zou daar een uitkomst bij zijn.

  Beantwoorden
 13. Jorien

  Waarom ik dit boek graag zou willen winnen? Iets winnen is altijd leuk, toch?! 😀 Zeker als het een fantastisch boek is over vegetarisme. Twee dingen in één die mij altijd blij maken, een goed boek én eten.

  Beantwoorden
 14. Janine

  Wat een super leuke winactie allereerst!

  Als beginnend vegetarisch eter kan ik wel wat hulp gebruiken. Waar doorgewinterde vegetariërs zo wat lekkers uit de mouw schudden kost dit mij soms veel tijd en moeite. Wat dit boek zo leuk maakt is de combinaties van gerechten, wijnen en hotspots! Zo kan ik eens een Vega diner met wijnen voorschotelen! Tof!

  Duimen x

  Beantwoorden
 15. Marie Wattiez

  Wat een fijn en origineel boek lijkt me dit. Stappenplannen, wijntips, indeling naar ‘soort dagen’,… Inspirerend. Een aanwinst voor mijn vegetarische kookboekenplank!

  Beantwoorden
 16. Daal

  Wat een leuke winactie! De dagmenu’s en hotspots lijken me superhandig en zouden een aanvulling zijn op de boeken die ik al heb. Ik ben ook heel benieuwd naar de recepten voor vleesvervangers, normaal eet ik ze ook weinig maar nu in mijn zwangerschap heb ik er ineens heel veel trek in:-) Wat nieuwe ideeen zouden fijn zijn!

  Beantwoorden
 17. Willemijn

  Fijne review! De laatste paar maanden ben ik steeds vaker vegetarische gerechten aan het toevoegen in mijn etenstijd. Ben aan het uitproberen geslagen, maar extra inspiratie en hulp kan ik zeker gebruiken! Zou daarom het boek graag winnen!

  Beantwoorden
 18. Ianthe

  Wow! Sinds een aantal jaar eet ik steeds vaker vega. Eet op het moment nog 1x per week vlees. In het begin vond ik het met uit eten het lastigst en dan vind ik eigenlijk nog steeds. Dus de tips voor restaurants en de recepten komen zeker van pas! 🙂 ik doe zeker mee!

  Beantwoorden
 19. Lindy

  Eind december nam ik afscheid van zowat alle dierlijke voedingsmiddelen. Ik voel me er onwijs goed bij maar wil graag weer wat verder kijken en uitbereiden in mijn manier van eten.
  Natuurlijk zijn er tal van recepten die je kunt vinden op internet, maar een inspirerend boek werkt natuurlijk veel prettiger!!

  Beantwoorden
 20. Michaela

  Wat een leuke winactie, ik doe ook mee. ik eet sinds een jaar ofzo een stuk minder vlees, nog maar 2 of 3 keer per week. Ik heb ook geen zij meer om elke dag vlees te eten. En sinds kort is mijn vriend ook overstag en hij wilt ook nog maar weinig vlees eten. Wij eten vegetarische vleesvervangers zoals die rondo’s van de AH, of kaasschnitzels of andere vleesvervangers. Maar andere recepten en producten zijn zeker welkom om zo onze vegaspecialiteiten uit te breiden.

  Beantwoorden
 21. Lisanne

  Ik zou dit boek graag willen winnen om mezelf wat meer zelfverzekerd te gaan voelen rondom vegetarisch eten. Ik merk namelijk dat ik onzeker wordt door de afkeurende woorden van mijn vriend en ouders. Zij zijn van mening dat vlees eten hoort bij het mens zijn en respecteren mijn keuze niet. Ze zeggen ook dat vega eten geen zin heeft. Zelf denk ik daar anders over, maar het is moeilijk om verbinding te houden met mijn eigen bewuste keuze wanneer anderen hier zo’n sterke mening over hebben. Met dit boek zou ik ze misschien willen laten zien dat het meer is dan alleen ‘het zielig voor de dieren vinden’, maar dat het echt is hoe ik mijn leven wil leven.

  Beantwoorden
 22. Am

  Waarom? Al 20 jaar vegetariër, maar vooral bezig geweest met niet eten. Sinds een half jaar de knop om en vol overgave aan het koken geslagen, dus een goed kookboek is welkom 🙂

  Beantwoorden
 23. Isaura

  Wat ziet dit boek er ontzettend leuk uit! Van de vormgeving word ik al helemaal blij en dan heb ik nog niks gelezen! Nadat ik 2 jaar geleden 25 kiko ben afgevallen ben ik mij al meer in voeding gaan verdiepen. Ik was al geen grote vleeseter maar tijdens mijn journey ben ik nu sinds een jaar vegetarisch. En ik voel me daar zoveel beter bij! Stipt op 1 voor de dieren! Maar ook lichamelijk voelt het veel beter. Ik ben van mening dat je niet uitgeleerd kan raken en vooral niet genoeg geïnspireerd worden door anderen met dezelfde levensstijl. De dagmenu’s klinken bijv. echt super om als voorbeeld te hebben. Ik zou dit mooie boek heel graag een plekje willen geven op mijn boekenplank (die uiteraard in de keuken staat, where else!?)

  Beantwoorden
 24. Ilse

  Wauw, wat lijkt me dit een leuk boek! Ik ben momenteel bezig met een vega challenge, en die bevalt me heel goed! Ik merk echter wel dat ik niet altijd evenveel inspiratie heb om iets lekkers en gevarieerds op tafel te zetten, en daarom lijkt het me super om dit boek te hebben! Zeker in combinatie met een lekker wijntje 🙂

  Beantwoorden
 25. Geke

  Ooohh ik keek ook zo uit naar dit boek!! Hij lijkt me echt super en dat blijkt ook uit deze review. Winnen wil ik hem zeker wel🙌Ik eet sinds enkele maanden vegan en raakte qua eten in een sleur (telkens maar voor hetzelfde gaan) maar met kookboeken ga ik al snel naar recept koken en wat anders maken.

  Groetjes Geke

  Beantwoorden
 26. Marije

  Wauw!! Wat een gaaf boek lijkt me dit!! Wij zijn sinds een tijdje zo vega mogelijk gaan eten, omdat we merkten dat we er lichamelijk zo ontzettend op vooruit gaan. Het lijkt me leuk om nieuwe (lekkere) recepten uit te proberen en zo ook de mensen in onze omgeving net zo enthousiast te kunnen maken! 😀

  Beantwoorden
 27. Samantha

  Ohhh dit boek staat bovenaan mijn lijstje! De laatste tijd ben ik mij al steeds meer aan het verdiepen in de vegetarische keuken en dit boek zou daar zeker nog meer bij helpen.

  Beantwoorden
 28. Lorraine

  Super leuk! Ik eet al ruim twee jaar geen vlees meer en heb steeds meer de neiging om ook helemaal te stoppen met het eten van vis! Het lijkt me super fijn om extra inspiratie op te doen en lekkere maaltijden te kunnen koken, ook voor de mensen om me heen die niet zulke vega mutsen zijn!

  Beantwoorden
 29. Yvonne

  Wow super tof! Dit boek staat op mijn wishlist omdat het zo veelzijdig is. Ik vind het ook handig als inspiratie om nog veelzijdiger te koken. Ik heb zelf jarenlang vegetarisch geleefd en wil de draad nu weer oppakken. Vriendlief is een echte vleesliefhebber en nog niet om, al wil hij de uitdaging wel aan gaan mits alles lekker is. Dus hebbennnn 🙂

  Beantwoorden
 30. Iris

  Dit boek ziet er erg mooi uit. En veelzijdig! Ik ben al jaren vegetariër, maar dan sla je soms zo vast in je vaste repertoire. En dit ziet er veelbelovend uit om daar verandering in te brengen!

  Beantwoorden
 31. Anne

  Zelf eet ik gewoon vlees maar zorg ik wel dat ik deze biologisch en van goede kwaliteit koop. Elke dag vlees is voor mij zeker geen must en zou graag vaker vegetarisch willen eten. Maar ik blijf het moeilijk vinden om gerechten te maken zonder vlees en toch het gevoel van een complete maaltijd te hebben. Dit boek zou me daarbij zeker kunnen helpen en me ook zelfverzekerder maken wanneer er vegetarische vriendinnen komen eten!

  Beantwoorden
 32. Jenneke

  Helemaal mijn straatje! Leuk dat je zelf ook in de review zegt dat je niet houdt van de kant-en-klare vleesvervangers. Alsof je als vegetariër op iets zit te wachten dat de vorm en smaak van een hamburger benaderd :-). Die zijn denk ik ook meer bedoeld voor flexitariërs, of mensen die het al een prestatie vinden om één dag per week een keer het stukje vlees te laten staan.
  Ik ben heel benieuwd of er in het boek leuke (lekkere, makkelijke, voedzame) alternatieven staan om toch een volwaardige maaltijd te creëren. Zelf ben ik ook al ruim 20 jaar vegetariër en aan variatie of inspiratie ontbreekt het me meestal niet. Maar ondanks dat ik heel erg hou van bijvoorbeeld peulvruchten, kikkererwten en linzen en daar dagelijks mee kook, merk ik dat het toch lastig is om van alles (eiwitten, ijzer, calcium etc) binnen te krijgen. Benieuwd of het boek daar op in gaat en suggesties voor doet!

  Beantwoorden
 33. Liselotte

  Ik zou supergraag winnen! Sinds dit jaar veel bewuster aan het omgaan met mijn voeding en het eten van vlees minderen is daar een groot deel van. Ik heb meegedaan met de ‘Dagen Zonder Vlees’ uitdaging in België en dit viel heel goed mee. Dit boek zou mij kunnen inspireren om te blijven doorgaan met deze gezondere levensstijl! Fingers crossed!!

  Beantwoorden
 34. Annabel

  Nice! Ik zou heel graag inspiratie op willen doen met dit boek! Ik eet de laatste tijd steeds meer vegatarisch en kan daarom wel wat inspiratie gebruiken als beginneling! Fingers crossed!

  Beantwoorden
 35. M. Verweij

  Na het lezen van deze review ben ik erg benieuwd geworden naar dit boek! Ik ben zelf geen vegetariër, maar kook vaak zonder vlees te gebruiken. Het is soms best een uitdaging om weer nieuwe recepten te bedenken, en ik denk dat dit boek daar zeker weer inspiratie voor biedt. Dat stappenplan klinkt ook erg goed! In mijn studentenhuis koken we vaak samen, dus ik denk dat mijn huisgenoten ook zeker gebruik zullen gaan maken van dit kookboek! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd tenslotte.

  Beantwoorden
 36. Laura

  Wat een leuk boek, en leuke blog heb je! Werd door een vriendin getagd onder de instagramfoto over de winactie, aangezien we beide aan topsport doen en ik steeds meer neig naar vegetarisch, en soms zelfs veganistisch eten. Lijkt me een erg leuk en inspirerend boek, wellicht ook voor haar om door te bladeren zodat ze ook inziet hoe makkelijk en lekker het kan zijn om zonder vlees te koken en toch aan je eiwitten ed te komen 🙂
  Ik ga je volgen op bloglovin in ieder geval!

  Beantwoorden
 37. Milou

  Graag zou ik dit boek willen winnen omdat ik probeer vaker vegetarisch te eten. Dit lukt me aardig en heb ook een aantal kookboeken aangeschaft. Toch komt het grootste deel van de inspiratie nog steeds van het net. Met dit boek bij mijn bestaande collectie hoop ik weer een hoop inspiratie er bij te krijgen.

  Beantwoorden
 38. Anna

  Ik kook nog niet zo lang regelmatig vegetarisch,dus ik kan wel wat recepten en inspiratie gebruiken. Erg benieuwd naar het boek!

  Beantwoorden
 39. Eva

  Ik eet veel te veel vlees. Behalve dat het niet goed is voor mijn lichaam, leer ik ook steeds meer over hoe slecht het is voor het milieu. Ik weet alleen bij God niet waar ik moet beginnen met vegetarisch eten, en daarnaast heb ik ook nog eens een vriend die zijn dagelijkse portie proteïne in de vorm van vlees ‘echt nodig heeft’. Na jouw review ben ik ervan overtuigd dat De Hippe Vegetariër precies is wat ik nodig heb! En mocht ik hem niet winnen, staat hij op mijn verlanglijstje voor mijn verjaardag 🙂

  Beantwoorden
 40. Bianca

  Ik ben aan het mind er en met vlees en dit boek zou me nog wel eens een vrolijke vegetariër kunnen maken 🙂

  Beantwoorden
 41. Bianca

  Ik ben aan het minderen met vlees en dit boek zou me nog wel eens een vrolijke vegetariër kunnen maken 🙂

  Beantwoorden
 42. Iris Heida

  Jaaa dat zou heel tof zijn! Ik heb vroeger altijd heel veel vlees gegeten, maar sinds een half jaar ben ik daar drastisch mee geminderd. Ik kook nu heel veel vega en aangezien ik ook nog eens kookboek verslaafd ben zou dit boek mij erg kunnen helpen en inspireren!

  Beantwoorden
 43. Eli

  Dit boek staat heel hoog op mijn verlanglijstje!
  Ik kook heel graag, maar ik eet veel te weinig vegetarisch: vaak ontbreekt mij de fantasie gewoon om iets leuks te maken zonder vlees: ik kan dus wel inspiratie gebruiken… Ik wil nu toch wel 5-7 dagen in de week vegetarisch eten dus dit boek zou een uitkomst zijn, ben heel benieuwd!

  Beantwoorden
 44. Rika

  Ik zou heel graag dit boek winnen. Mijn man heeft fibromyalgie en is overtuigd carnivoor. We proberen dit nu te minderen en ook zoveel mogelijk clean te eten. Met de heerlijke recepten uit dit kookboek hoop ik dat mijn man zijn vlees niet meer mist 😉

  Beantwoorden
 45. Esther de Geus

  Wauw, dit boek ziet er zo ontzettend gaaf uit! Ik ben al heel lang op zoek naar goed vegetarisch kookboek, maar er zijn er zoveel dat ik niet kan kiezen. en ik ben echt toe aan wat nieuwe inspiratie, dus dit boek zou heel goed van pas komen!

  Beantwoorden
 46. Ilse-Marijn

  Leuke actie!! Ik zou het boek graag willen winnen omdat ik sinds ik me meer bezig hou met sporten en goede voeding, ik steeds meer merk hoe mijn lichaam reageert op bepaalde voedingsmiddelen. Omdat ik merk dat het een positieve invloed heeft op hoe ik me voel, probeer ik steeds meer vegetarisch te eten, maar dat wil nog niet heel goed lukken. Naast dat ben ik een echte wijnliefhebber en eet ik graag buiten de deur.. Perfecte combi dus in dit boek 😉 Fingers crossed!

  Beantwoorden
 47. Liza van 't hoff

  Ik zou het boek graag willen winnen voor mijn moeder. Wij zijn beide sinds een tijdje vega/vegan aan het eten en nieuwe inspiratie zou heel fijn zijn, dan kunnen we weer wat nieuwe recepten uitproberen.

  Beantwoorden
 48. Anita H.

  Meer dan gewoon een receptenboek; dat spreekt me wel aan. Vooropgesteld: ik ben per definitie dol op kookboeken. Ter inspiratie, om lekker in te bladeren en om recepten toe te passen uiteraard. Bewust vegetariër ben ik niet, maar ik eet weinig vlees. Koken mag van mij ook niet teveel tijd kosten en liefst niet met (teveel) moeilijk te verkrijgen ingrediënten. Verder graag gezond (zonder tarwe, zuivel en suiker als het even kan). Volgens mij voldoet dit te winnen boek wel aardig aan mijn wensen.

  Beantwoorden
 49. Marjolein

  Wat ziet het boek er goed uit! Ik krijg er zin in. Ik moet sinds een tijd gluten en lactose vrij eten en sindsdien merk ik dat ik weinig vegetarisch eet. Ik heb zoveel aan moeten passen. Ik zou graag meer vegetarisch eten met leuke recepten. Ik hoop zo dat ik win!

  Beantwoorden
 50. Suzan

  Ik wil graag de definitieve stap zetten om echt te stoppen met het eten van vlees. Ik vind het nog vrij moeilijk als ik ergens ga eten. De hotspots in de boek zijn dan ook zeker bruikbaar waar ik gebruik van ga maken! Daarnaast wil ik anderen in mijn omgeving laten zien en proeven Hoe lekker je kunt koken zonder vlees!

  Beantwoorden
 51. Yoëll

  Ik heb al met veel vegetarische kookboeken in mijn handen gestaan, maar vaak mis ik het informatieve onderdeel met praktische tips naast alle lekkere recepten. Waar moet je bijvoorbeeld meer van eten als je geen vlees eet en hoe zorg je voor een gebalanceerd en gevarieerd eetpatroon? Ik denk dat er in dit boek wel aandacht aan wordt besteed en daarom zou ik het graag willen winnen! 🙂 De opmaak en foto’s zien er ook prachtig uit, dus het is vast en zeker een feestje om te lezen!

  Beantwoorden
 52. Meike

  Een vegetarisch kookboek dat niet te ingewikkeld wil doen….klinkt mij als muziek in de oren!! Ben ook erg benieuwd of er leuke vegetarische hotspots in Nijmegen in staan….

  Beantwoorden
 53. Kyra

  Ohhhh ja, dit lijkt mij fantastisch! Het boek ziet er prachtig uit en ik eet sinds kort geen vlees meer. Ik eet nu vaak hetzelfde dus ben toe aan nieuwe recepten. Daarbij heb ik een nieuw huis, incl nieuwe keuken, waar ik lekker mijn gang in kan gaan en vega diners kan organiseren!!

  Beantwoorden
 54. Eline

  Leuke review! Ik wil heel graag het boek winnen, omdat we steeds meer vegetarisch eten en ik me daar veel beter bij voel. Dus dit zou veel inspiratie geven!

  Beantwoorden
 55. Madelijn

  Wat een te gek vegetarisch kookboek! Mijn grootste hobby is in de keuken staan. Uren kan ik daar koken, bakken en receptjes testen. Mijn droom is dan ook om in de toekomst een eigen foodblog te beginnen. Zodra ik op kamers ga (over twee jaar, kan niet wachten!!) ga ik die droom waar maken. Eerst moet ik nog veel oefenen en dit boek kan veel inspiratie geven. (Net zo als jouw blog 😉 ) Zeker omdat ik het liefst veganistisch kook. Ook de geschreven letters en de mooie foto’s spreken mij enorm aan. Een boek vol inspiratie dus. Zou al die heerlijke recepten graag willen uittesten!

  Beantwoorden
 56. Vandenbroeck Griet

  Cool boek lijkt me ! Wil ik graag op het rek in mijn keuken als extra inspiratiebron. Ik eet vegetarisch en altijd in de mood om nieuwe dingen uit te proberen !

  Beantwoorden
 57. Renske

  Ziet er super leuk en lekker uit! Ik zou hem graag willen hebben en ben benieuwd naar de recepten!

  Beantwoorden
 58. Rachelle

  Nu een jaar overgestapt op een vegetarische lifestyle en wat is dat een feestje zeg, ik voel me veel beter en wil nooit meer anders!
  Het is nog even zoeken naar mooie variatietips en daarvoor ben ik op zoek naar een mooi, praktisch kookboek. Maar wat is er tegenwoordig veel keuze zeg, ik zie door de bomen eigenlijk het bos niet meer. Gelukkig was er ineens een hippe vegetariër op BNR radio, in een interview dat zo ijzersterk was dat zelfs mijn allerliefste vriend besloot dat hij heel graag dit boek wil zodat ook hij deze mooie leefstijl een kans kan geven :). Wij zouden dus echt super super super blij worden van zo’n prachtig boek geschreven door een mega sterke en stoere Chick!

  Beantwoorden
 59. Fany

  Ik ben geen rasechte vegetariër maar eet erg graag groenten dus met dit heerlijke en creatieve boek wil ik gaan experimenteren.Mijn doel is om onbekende lekkere ,gekke,leuke en gezonde nieuwe dingen te ontdekken en zo meer vegetariër te worden…

  Beantwoorden
 60. Monique

  Een kookboek winnen is altijd leuk!
  Een vegetarisch kookboek is helemaal leuk!! (sorry vleesetende zonen)
  Een vegetarisch kookboek met wijn- en vegahotspots-tips is SUPERLEUK!!!

  Beantwoorden
 61. Jolien

  Ik ben super graag met (gezonde) voeding bezig. Het is een levensstijl waar ik niet genoeg van kan krijgen en nog steeds dagelijks over wil bijleren. Met vegetarische en veganistische gezinsleden is het telkens een (boeiende) zoektocht naar nieuwe en originele receptjes. Alleen de naam van dit boek vind ik al super en ik ben benieuwd wat ik hieruit zal kunnen leren. Mijn hippe veggie-familie kijkt al uit naar de receptjes ;-)! Fingers crossed!

  Ps (Wat een prachtige fotografie…)

  Beantwoorden
 62. Anneke Dijkhuizen

  Laatst hoorde ik toevallig je interview op de radio terwijl ik in de auto naar mijn werk reed en was meteen nieuwsgierig. Gelijk maar even gezocht naar het boek en die ziet er werkelijk schitterend uit. Altijd fijn om weer eens nieuwe inspiratie op te doen voor de vele gezonde vegetarische maaltijden. En dan ook nog zo’n leuk boek met mooie illustraties en praktische indeling. Dank daarvoor! Groetjes, Anneke

  Beantwoorden
 63. Lina

  Laatst al in staan kijken: wat een mooi boek! Ik ben deels vanuit mezelf en deels door vriendlief (die nu vegan gaat) veelal vegetarisch, maar die laatste zet mist. Ik weet wat de voordelen zijn, maar ik mis een mooie handboek (en niet alle ontelbare sites die ik als favoriet heb opgeslagen) dat mij over de streep kan trekken en waar ik zonder laptop/telefoon op kan terugvallen. ☺️

  Beantwoorden
 64. Nadine

  Mijn zus is nu al een tijd vegatarisch en zou haar graag een extra steuntje in de rug willen geven met genoeg leuke en inspirerende nieuwe gerechten. En wat toevallig dat ze nu binnenkort jarig is! Perfect om als extra cadeau te geven bij haar grandioze cadeau ❤💟 Hoop dat ik mijn lieve zussie mag verassen op haar bday met dit leuke en inspirerende kookboek #inittowinit

  Beantwoorden
 65. Naomi

  Erg benieuwd naar het boek! Vooral erg handig dat er recepten in staan voor allerlei verschillende dagen. De hotspots vind ik ook een leuke toevoeging! Ik ben nu al 6 jaar vega en het is altijd goed om nieuwe inspiratie op te doen 😊

  Beantwoorden
 66. Amber

  Ik heb het boek al uitvoerig doorgebladerd en ben behoorlijk enthousiast. Mooie vormgeving en fijne recepten. De vega keuken is inderdaad lekker en zeker niet saai en in mijn beleving ook een snelle keuken en daar houd ik van. Maar nieuwe recepten en afwisseling zijn altijd welkom, net als dit fijne boek.

  Beantwoorden
 67. Bobbie

  Dat eeuwige geitenwollensokken imago. Ik ben allang gestopt om in de verdediging te gaan. Toch vond ik het fijn om in dit boek de bevestiging te krijgen van mijn visie op vegetarisch eten. Er mag wat mij betreft best wat meer positieve aandacht voor komen (wat de laatste tijd ook gebeurt en waar dit boek zeker aan bijdraagt). Ik vind dat in dit blog ook goed beschreven. En zei er iemand wijn???

  Beantwoorden
 68. Marloes elissen

  Als coach bij Weight watchers ben ik me al bewust van keuzes maken in mijn eetpatroon.
  Ik ben erg nieuwsgierig wat dit kookboek mij brengt om zo weer een nieuwe kijk op alles te krijgen.
  Groetjes, marloes

  Beantwoorden
 69. Jasmijn

  Wat een fijne review. Nu ben ik heel benieuwd naar het boek. Ik ben semi vegetariër en zoek inspiratie en motivaties om helemaal vega te gaan eten. Wat fijn dat de wijn gewoon in mijn leef- en eetpatroon kan blijven.

  Beantwoorden
  • Chantal | Feelgoodbyfood

   Hi Jasmijn!

   Bedankt voor je enthousiaste reactie! Gefeliciteerd, jij bent de winnaar van het boek! Je hebt een mail ontvangen:)

   Veel plezier ermee en hopelijk haal je veel inspiratie uit het boek. En geniet lekker van de wijn bij de vegetarische gerechten 😉

   Liefs Chantal

   Beantwoorden
 70. Barbara

  Winnen? Omdat ik helemaal bezig ben met gezonder te eren. Mijn broertje is al vegetariër en ik begin almaar minder vlees te eten. Lekkere vegetarische receptjes zijn niet altijd gemakkelijk te vinden. Dan kan ik ook eens lekker koken als mijn broertje en zijn gezin op bezoek komen. Grtjs Barbara ( [email protected])

  Beantwoorden
 71. Sanne

  Dit lijkt me zo’n tof boek, mooi beschreven!
  Tof dat je het mag weggeven! Yes natuurlijk wil ik dit boek graag winnen :). Sowieso ben ik natuurlijk gek op koken en eten en kookboeken, haha. En al helemaal gezond en met veel groen! Leuk!
  Liefs

  Beantwoorden
 72. Nicolien

  Ik zou graag dit mooie boek willen winnen omdat;
  Ik sinds kort meer vegetarisch eet, omdat ik daardoor sinds jaren geen last meer heb van mijn buik. Altijd in de weer geweest met mijn buik klachten, maar nooit geweten dat het vegetarische eten mijn leven zo zou veranderen. Waardoor ik dus ook beter functioneer.
  Doordat ik nog erg zoekende ben in het vegetarische en graag wil uitproberen biedt jou blog altijd veel tips, maar het boek zou het compleet maken! 🙂

  Beantwoorden
 73. Nina

  Mijn vriendinnetje Sarieke is vegetariër en kan erg lekker koken, ik zou haar graag dit boek cadeau doen! Dat ze dan voor mij gaat koken is al reden genoeg, maar ook omdat we dan de leuke hotspots in Utrecht en Amsterdam kunnen uitproberen en omdat ze het gewoon verdient!

  Beantwoorden
 74. Tess

  Sinds een maand heb ik de stap naar vegetarisme gezet! Ik ben erg enthousiast maar merk dat ik ‘s avonds vaak inspiratieloos in mijn koelkast sta te staren en dat dit het best moeilijk maakt. Ik kan dus best een duwtje in de goede richting gebruiken. Zeker omdat ik er tot nog toe niet in geslaagd ben, familie en vrienden te overhalen dat vegetarisch heel erg lekker kan zijn. Ik vind maar geen lekkere ‘signature dish’ om hen te verleiden naar the vegetarian side te komen!

  Beantwoorden
 75. marijksels

  Oeilala wat leuk zeg! Ik ben een flexer; eet heel weinig vlees. Maar als ik het achterwege laat, vervang ik eigenlijk nooit. Dat is natuurlijk niet echt heel goed, want ik kom eigenlijk wel wat eiwitjes tekort. de inspiratie ontbreekt me vaak en dan kies ik voor makkelijk, oftewel niks 🙁 Dit zou dus wel een uitkomst zijn!

  Beantwoorden
 76. Desirée Brinkhorst

  Het review maakt me nieuwsgierig naar dit boek, naar de informatie en de recepten. Ik overweeg al een tijd om de vegetarische keuken een grotere plek in te laten nemen in mijn huishouden maar weet nog niet goed hoe dit aan te pakken en mezelf van voldoende voedingsstoffen te voorzien daarbij. Dit boek zou daarom heel welkom zijn 🙂

  Beantwoorden
 77. Hanneke

  Sinds een jaar heb ik mijn leven omgegooid en stuk gezonder en bewuster gaan leven
  Dat resulteerde in een gewichtsverlies van 54 kg.
  Ik ben superblij hiermee uiteraard en het bevalt me uitstekend.
  Ik merk dat ik steeds meer plantaardige producten eet en minder vlees. En nu op een ontdekkingsreis in de de vegetarische en veganistische keuken. Ik hou van koken en experimenteren dus met het boek zou ik enorm blij zijn!

  Beantwoorden
 78. Renate

  Hier zou ik mijn zusje zo ongelooflijk blij mee maken (mezelf ook, maar toch geef ik het boek haar cadeau ivm rottijd; heeft ze wel verdiend). De recepten die ik voorbij heb zien komen, klinken heerlijk!

  Beantwoorden
 79. Vernon

  Voor mijn kleine vent van 3,5 die alles zo lekker vindt.
  Hij zit nu al met zijn neus in de potten en pannen en wilt alkes proeven
  Een betere aanvulling met bewuste basis kun je niet hebben toch?

  Beantwoorden
 80. Jessica Versluis

  Vlees eten is geen gewoonte meer voor mij en ik zie en voel lichamelijk de voordelen van plantaardig leven. Ik geloof in de kracht en innovatie van groente. Alleen de verschillende en intense kleuren kunnen me al zo verwonderen. Een kookboek wat mooie recepten creëert uit pure producten is voor mij alleen maar een toevoeging aan mijn keuken en levenstijl.

  Beantwoorden
 81. Petra

  Ik zou dit boek wel willen winnen, ik volg De Hippe Vegetarier al een tijdje en vind het heel inspirerend, dus dit boek zou super zijn!

  Beantwoorden
 82. Ria

  Zo’n mooie review, dat smaakt naar meer! Ik kan wel wat nieuwe vegetarische input gebruiken, dus doe mee met de winactie.

  Beantwoorden
 83. Esmaralda de Groot

  Wat een inspirerende review, mooi boek. Sinds kort ben ik op zoek naar een manier om groen en gezond te eten. Vegetarisch is een manier die ik aan het onderzoeken ben, dierlijke eiwitten verteer ik niet zo goed, maar ik heb ze wel nodig voor mijn krachttraining. Plantaardige eiwitten worden beter verwerkt, dus wie weet bevat dit boek de nodige informatie en recepten.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam tegen te houden. Lees hier hoe jouw gegevens verwerkt worden.