Boekreview + winnen | De hippe vegetarier

De hippe vegetarier
Vegetarisch eten is lekker en hip

Daar is ‘ie dan! Het vega boek ‘De Hippe Vegetariër’ van collega blogger Isabel. Dit is zo een boek waarvan ik al een tijdje wist dat het eraan zou komen en waar ik echt op zat te wachten. En dat wachten was het waar, want wat is het een mooi en tof boek geworden!

Isabel is zelf al vanaf haar negende vegetarisch en een echte levensgenieter. Net als ik houdt ze van heerlijk en goed vegetarisch eten, maar ook van een glas wijn! Als basis gebruik ze groente, fruit, peulvruchten, granen en noten. Waarom? Omdat ze het belangrijk vindt dat ze zich goed en fit voelt. En daar kan ik mij helemaal in vinden. Voordat ik het boek had gezien, wist ik daarom eigenlijk al dat dit een favoriet zou worden.

Isabel wil met haar boek laten zien dat vegetarisch eten lekker, hip en alles behalve saai is. De Hippe Vegetariër is er voor iedereen. Wie je ook bent en wat voor levensstijl je ook hebt.

Wat vind je allemaal in het boek?

Recepten

Met de juiste basis en een beetje creativiteit maak je heerlijke gevarieerde vegetarische gerechten klaar. Zonder uren in de keuken te staan. Dat wil Isabel met haar recepten in het boek laten zien.

Iets anders aan deze recepten is dat ze niet allemaal stap voor stap staan uitgeschreven, maar de recepten bestaan uit stappenplannen, waarin jijzelf de keuze kunt maken hoe jouw recept uiteindelijk wordt.

In het boek staan vegetarische recepten voor alle soorten dagen. Je kent ze wel; drukke dagen, dagen waarop gesport wordt, relaxte weekenddagen, gewone dagen, feestdagen en balansdagen. Voor elke soort dag staat er een vegetarische dagmenu voor je klaar in het boek. Handig toch?

IMG_9362

IMG_9363

 

Vleesvervangers

Zelf ben ik niet zo een fan van vleesvervangers, dat komt misschien omdat ik gewoon niet van vlees houd en vlees totaal niet mis op mijn bord. Vervangen vind ik dus echt niet nodig. Ben je wel gewend aan het eten van vlees en vind je het moeilijk om helemaal geen vlees te eten? Dan zijn vleesvervangers een handige uitvinding.

In het boek worden alle soorten en maten vleesvervangers behandeld. Tofu, tempeh tot aan allerlei soorten kant- en klare vleesvervangers. Daarnaast vind je recepten om zelf vleesvervangers te maken, zoals vegaburgers gemaakt van groenten of bonen. Daar ben ik dan wel weer een groot fan van!

De Hippe vegetarier

De Hippe vegetarier

 

Wijntips

Zoals ik eerder al zei, deze hippe vegetariër houdt van wijn. Net als ik. Er is dan ook een heel hoofdstuk gewijd aan wijntips. En dat vind ik echt leuk en vernieuwend. In het boek wordt vertelt dat de juiste wijn een waardevolle toevoeging kan zijn aan je vegetarische gerecht. In het boek staat een uitgebreid overzicht van welke wijnen je het beste met welke groenten zou kunnen combineren. Dat wordt uitproberen..

De Hippe vegetarier

 

Vega hotspots

Dit is heel leuk; in het boek vind je vega hotspots in 14 steden in Nederland. Hiermee laat Isabel zien dat vegetarisch eten op niveau ook buiten de deur mogelijk is. Voor elke stad geeft ze tips voor ontbijt, koffie, lunch, borrel en diner. En mijn favorieten in Utrecht staan er ook in!

IMG_9370
De Hippe vegetarier

De hippe vegetariër helpt vegetarisch eten van haar geitenwollen sokken imago af en laat ziend at vegetarisch voor iedereen weggelegd is. Wie je ook bent en voor elke levensstijl. Het boek is hip, vernieuwend, bevat veel inspiratie en geeft jou dé tips om goed vegetarisch te eten buiten de deur. Daarnaast is het boek leuk, vrolijk en persoonlijk door de ‘feelgood’ foto’s en verhalen van Isabel zelf.

Winnen!

Winactie = gesloten!

Omdat ik als vegetariër en collega blogger fan ben van De Hippe Vegetariër, mag ik er ook iemand anders blij mee maken! Wil jij kans maken op dit boek? Plaats dan onder deze post een reactie waarom jij het boek graag zou willen winnen (met geldig mailadres). De winnaar wordt zondag 17 april bekend gemaakt,

 

Laat je verrassen door de hippe vegetariër en ga gezond, bewust en vrolijk door het leven! – Isabel –