Boekweit pancakes met blauwe bessen

boekweit pannenkoeken

[print_link]
Deze boekweitpannenkoekjes staan al vanaf het begin op Feelgoodbyfood en zijn erg populair. Daarom verdienen ze wat extra aandacht en nieuwe foto’s.

Sommige mensen houden niet zo van de smaak van boekweit. Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook eerst een paar keer een bakgerecht met boekweit moest eten, voordat ik de smaak echt lekker vond. Gelukkig maar, want boekweit is heel gezond. Boekweit scoort laag in de glycemische index, waardoor je bloedsuikerspiegel stabiel blijft en je niet snel weer trek krijgt. Zo kun je de hele ochtend door. Daarnaast bevat boekweitmeel veel antioxidanten en is het glutenvrij.

Dit heb je nodig (voor 3 kleine pannenkoekjes)
Kokosolie
50 gram boekweitmeel
1 ei
100 ml plantaardige melk
1 tl wijnsteen bakpoeder
1 tl kaneel
Snuf Himalayazout

Topping
Rauwe honing
Blauwe bessen

Zo maak je het
Meng het boekweitmeel, ei, amandelmelk, bakpoeder, kaneel en snuf zout in een kom met een garde, totdat je een mooi glad beslag hebt. Verhit kokosolie in een koekenpan en bak de pannenkoekjes om en om.  Heerlijk met blauwe bessen en rauwe honing.

boekweit pannenkoeken

boekweit pannenkoeken

 

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter. 

Gerelateerde berichten