Boekweitpap met bessen en walnoot

boekweitpap

[print_link]
We kennen allemaal de warme of koude havermoutpap, maar heb je wel eens pap van boekweit geprobeerd? Zeker doen! De pap is makkelijk en snel gemaakt. Je zet de pap namelijk de avond ervoor al in de koelkast. Ideaal voor wanneer je s’ ochtends weinig tijd hebt.

Boekweitpap dus. Niet alleen makkelijk en een keer wat anders dan havermout, maar eigenlijk nog lekkerder ook..

Boekweit is net als quinoa geen graan, maar een zaad en glutenvrij. Boekweit zit laag op de glycemische index, waardoor deze langzaam energie vrij geeft. Hierdoor is deze boekweitpap ideaal om mee te ontbijten. Je kunt boekweitpap maken van boekweitvlokken, maar ook van boekweitkorrels zoals bij dit ontbijtrecept.

Dit heb je nodig (1 grote kom)
50 gram boekweitkorrels
Plantaardige melk
1 banaan
Handje walnoten
Handje blauwe bessen
Kaneel
1 el lijnzaad (optioneel)

Zo maak je het
Doe de boekweit in een kom en schenk melk erbij tot de boekweit net onder staat. Zet een nachtje in de koelkast. Haal de boekweit uit de koelkast en schenk over (inclusief melk) in de blender. Voeg de banaan en een snuf kaneel toe en blend tot een romig geheel. Giet de pap in een kommetje en schep hier de blauwe bessen, walnoten en eventueel lijnzaad over.

| Als topping koos ik voor blauwe bessen en walnoot, maar je kunt natuurijk allerlei soorten topping aan de pap toevoegen. Houd je van extra zoet? Schenk dan nog wat rauwe honing over de pap.

 

boekweitpap

boekweitpap

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.