Boerenkool met chili, feta en vegetarische balletjes

boerenkool met chili, feta en vegetarische balletjes

[print_link]
Het vriest al een paar nachten en ook de komende dagen blijft het koud. Ik geniet zo van dit mooie weer. Koud met een blauwe lucht en winterse zon! En wat eten we als het buiten vriest? Stampot! Deze boerenkool met chili, feta en vegetarische balletjes is de eerste stampot van het jaar!

Boerenkool met chili, feta en vegetarische balletjes

Eigenlijk eet ik pas sinds twee jaar weer stampotten en dat terwijl ik het super lekker vind. Vroeger aten we vaak stampot thuis, maar ik heb het zelf een lange tijd niet gemaakt, omdat ik geen vlees eet. Dus ook geen boerenkool met rookworst meer voor mij.

Maar je kunt zelfs met stampotten variëren! Én er zijn tegenwoordige heerlijke vleesvervangers zoals vegetarische rookworst en heerlijke vegetarische balletjes.

Dit heb je nodig (2 personen)

350 gram kruimige aardappels
150 gram verse boerenkool
klontje boter
50 ml (plantaardige) melk
halve theelepel chili vlokken
100 gram feta
1 pak vegetarisch balletjes
peper en zout

Zo maak je het

Schil de aardappelen en snijd door vieren. Vul een pan met ruim water en doe hier de aardappelen in en vervolgens de boerenkool er bovenop. Breng de pan aan de kook. Kook de aardappelen en boerenkool in 25 minuten gaar.

Bak ondertussen de vegetarische balletjes in een koekenpan en verkruimel de feta of snijd in blokjes.

Giet de aardappelen en boerenkool af. Voeg hier de boter, melk en chili aan toe en stamp grof (of fijn, wat je lekkerder vindt) met een stamper. Spatel vervolgens de feta door de boerenkool en kruid met peper en zout.

Schep de boerenkool op de borden en verdeel hier de vegetarische balletjes over.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.

Gerelateerde berichten