Broccoli-zoete aardappelsoep

Broccoli-zoete aardappelsoep [print_link]
Het is nog steeds niet echt lekker lenteweer, ik ben al een week ziek en ik houd gewoon van soep. Genoeg redenen voor een grote pan zelfgemaakte gezonde soep! En toen ik erachter kwam dat mijn broccoli-zoeteaardappelsoep nog helemaal niet op de blog stond terwijl ik hem wel regelmatig maak, ben ik meteen de koken in gedoken.

Dit heb je nodig (3 grote kommen)
2 zoete aardappels
1 stronk broccoli
700 ml groentebouillon
2 tenen knoflook
1 ui
1 tl kerriepoeder
1 tl komijn
1 tl cayennepeper
Peper en zout

Zo maak je het
Verwarm een soeppan met olie. Schil de zoete aardappels. Snijd de aardappel in stukken en de broccoli in roosjes. Je kunt ook de stronk gebruiken. Snijd de ui in ringen en hak de knoflook fijn.

Bak de ui, knoflook, kerriepoeder, komijn en cayennepeper ongeveer twee minuten aan. Voeg de aardappel en broccoli toe en bak twee minuten mee. Giet vervolgens de bouillon erbij tot alles onder staat. Laat 15 minuten zachtjes koken. Pureer de soep fijn met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Gerelateerde berichten