Brownie cake (met courgette)

IMG_2331

[print_link]
Een browniecake met courgette? Verrassend, maar zo lekker. Door de courgette wordt de browniecake lekker smeuïg. En zo krijg je ook nog wat groente binnen terwijl je aan het genieten bent van chocolade! Hoe mooi kan het zijn?

(Dit recept staat al vanaf het begin op Feelgoodbyfood en is echt een favoriet! Zowel persoonlijk als op de blog. Daarom deel ik deze heerlijke browniecake gewoon nog een keer)

Dit heb je nodig
Keukenmachine of krachtige blender
1 courgette
1 banaan
200 gram dadels
150 gram speltmeel
75 gram (rauwe) cacao
2 eieren
1 tl wijnsteen bakpoeder
2 el kokosrasp
Handje walnoten
Snuf Himalayazout

Houd je van zoet? Voeg dan een eetlepel honing toe aan het beslag.

Zo maak je het
Verarm de oven voor op 180 graden. Week de dadels een kwartier in warm water zodat ze zacht worden. Was, schil en snijd de courgette in kleine blokjes. Voeg de courgette samen met de banaan, eieren, meel, cacaopoeder, bakpoeder en het zout in een keukenmachine of krachtige blender. Blend tot een egaal beslag. Voeg vervolgens de dadels toe en blend nogmaals tot een egaal beslag. Giet het beslag in een kom en roer de noten en kokosrasp door het beslag.

Bekleed een cakeblik met bakpapier en giet het beslag hierin. Bak de browniecake in 40 minuten gaar.

Naamloos
IMG_2328

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.