3x vegetarische bruschetta

Bruschetta recept

Bruschetta is een heerlijk Italiaans gerecht dat bestaat uit kleine gegrilde broodjes, besmeerd met olijfolie en knoflook. Met de toppings kun je eindelijk variëren. Heerlijk als borrelhapje of voorgerecht en extra lekker op een zomerse dag! Dit zijn mijn drie favoriete vegetarische/vegan bruschetta recepten!

1. Tomaat, rode ui, basilicum (vegan)

Dit heb je nodig

1 ciabatta
1 eetlepel olijfolie
500 gram trostomaten
halve rode ui
1 teen knoflook
verse basilicum

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een rooster met bakpapier. Snijd het brood in schuine plakken. Besprenkel met een klein beetje olijfolie. Bak de broodjes in 8 minuten bruin en krokant. Halveer de knoflook en wrijf de broodjes er mee in..

Snijd de tomaten in kleine blokjes en verwijder de zaadlijsten. Snijd de blaadjes basilicum fijn en snipper de ui. Meng de blokjes tomaten met de basilicum en ui en breng op smaak met een eetlepel olijfolie, peper en een snuf zout.

Schep de tomatensalsa op de bruschetta’s.

2. Gegrilde courgette en ricotta (vega)

Dit heb je nodig

1 ciabatta
1 eetlepel olijfolie
2 á 3 eetlepels groene pesto
1 bakje ricotta (100 gram)
halve courgette
peper

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een rooster met bakpapier. Snijd het brood in schuine plakken. Besprenkel met een klein beetje olijfolie. Bak de broodjes in 8 minuten bruin en krokant. Halveer de knoflook en wrijf de broodjes er mee in.

Snijd met een kaasschaaf aan twee zijkanten de schil van de courgette. Snijd vervolgens de courgette in dunne plakjes. Grill de courgette in ene grillpan met een klein beetje olijfolie om en om in 5 minuten. Snijd de mozzarella in plakjes.

Meng de ricotta met 2 eetlepels groene pesto en besmeer hier de bruschetta’s mee. Leg hierop de plakken gegrilde courgette. Breng op smaak met een snuf peper.

3. Paddenstoelen, pesto en bosui (vegan)

Dit heb je nodig

1 ciabatta
1 eetlepel olijfolie
200 gram paddenstoelen
1 theelepel theelepel paprikapoeder
paar takjes verse tijm

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een rooster met bakpapier. Snijd het brood in schuine plakken. Besprenkel met een klein beetje olijfolie. Bak de broodjes in 8 minuten bruin en krokant. Halveer de knoflook en wrijf de broodjes er mee in.

Snijd de padenstoelen in plakjes. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de padenstoelen en paprikapoeder in 10 minuten gaar. Schep de paddenstoelen op de bruschetta’s en garneer met verse tijm.

Ga jij een van deze recepten van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.