Burger hotspot | Meneer Smakers

Op zoek naar de beste burgers in een leuke sfeervolle hippe burgerbar? Dan ga je naar Meneer Smakers in Utrecht. Zonder twijfel. Ook al eet ik geen vlees, ik houd wel echt van hamburgers! Niet van die kleffe hamburgers waar het vet van af druipt en met klodders saus, maar goede vega(n) hamburgers. En die hebben ze bij Meneer Smakers. Yes!

Wanneer je binnen loopt bij Meneer Smakers krijg je meteen een familiegevoel. Het is er gezellig en relax, net als het personeel. Al staan ze ondertussen wel keihard te werken om de lekkerste burgers voor jou klaar te maken.


Meneer Smakers

Meneer Smakers

De burgers van Meneer Smakers zijn ambachtelijk bereid, bevatten geen toegevoegde kleur- en smaakstoffen en worden gemaakt met verse ingredienten. En dat proef je, wat ze zijn echt ontzettend lekker. Naast dat ze zo heerlijk zijn, zien ze er ook nog eens heel goed en kleurrijk uit, en zijn ze goed belegd. Frietjes bij je burger? Dat zou ik zeker doen, want ze hebben heerlijke huisgemaakte friet.

Meneer Smakers

Er is keuze uit ongeveer tien burgers met allemaal een eigen familienaam, dit zorgt wederom voor het gezellige familiegevoel. Ga jij voor de ‘mevrouw smakers’; een classic runderburger, de ‘opa Harrie’ met lam, een burger met kip of zalm, de vega burger van linzen of toch de vegan burger ’tante Lieke’ die gemaakt is van witte bonen. Ja, zelfs voor een goede vega en vegan burger kun je bij Meneer Smakers terecht. En dat is tof! Want zo kun je toch gezellig lekker mee happen met je vleesetende vrienden.

Meneer Smakers

En de vega(n) burgers mogen wel even extra uitgelicht worden, want dit zijn de beste vega(n) burgers die ik tot nu toe gegeten heb! Wist je dat er zo een 30% van de burgers die verkocht worden bij Meneer Smakers vega of vegan zijn? Cijfers waar ik bij van word!

De vega burger ‘Tante Mila’ wordt gemaakt van walnoten, rode linzen, ui, knoflook, peterselie, koriander, komijn en chilipeper. Op de burger zit een yoghurtsaus, tomaat en avocado. Eerder heb ik ook een heerlijke geitenkaas burger gegeten bij Meneer Smakers. Wie weet staat ‘ie binnenkort weer tijdelijk op de menukaart.

Vega burger Meneer Smakers

De (inmiddels best beroemde) vegan burger ‘Tante Lieke’ wordt gemaakt van witte lupine bonen, kerrie kruiden en verse winterpeen. Als topping gegrilde paprika, mango-chutney en cashewnoten. Klinkt goed he? Oproep aan alle veganisten; deze vegan burger moeten jullie echt proberen!

Vegan burger Meneer Smakers

Meneer smakers heeft inmiddels al drie locaties in Utrecht. Liever thuis genieten van je burger en frietjes? Je kunt bij Meneer Smakers ook afhalen.

 

Meneer Smakers serveert gastronomische burgers gemaakt met de meest verse ingrediënten, direct van het land.

 

Meneer Smakers
Nobelstraat 143 Utrecht
Twijnstraat 62 Utrecht
Oudegracht 116 Utrecht