Chocoladeballetjes met dadel-notenvulling

Chocoladeballetjes

[print_link]
Ook zo gek op (gevulde) chocolade? Of je eigen bonbons maken als toetje? Voor deze vegan chocoladeballetjes heb je maar een paar ingrediënten nodig en zijn echt zo gemaakt! En als je iets netter werkt dan ik, zien ze er ook nog eens heel mooi uit.

Dit heb je nodig (8 balletjes)
Ongeveer 6 grote dadels (ontpit)
70 gram noten naar keuze
4 el kokossnippers + extra om de balletjes doorheen te draaien
400 gram (2 repen) pure vegan chocolade

Zo maak je het
Doe de dadels, noten, en kokossnippers in een kom en maal met een keukenmachine of mixer tot een plakkerig beslag. Draai hier balletjes van en rol de balletjes door wat extra kokossnippers. Als het lastig om is balletjes te draaien van de plakkerige substantie, dan kun je het beste je handen een beetje nat maken. Smelt de chocolade au bain-marie. Doop de balletje in de chocolade, laat uitlekken en leg de balletje op bakpapier. Zet de chocoladeballetjes minstens een uur in de koelkast, tot de chocolade hard is geworden.

Chocoladeballetjes

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.