Favoriet | Chocolademuffins

IMG_5895
[ print recept ]
Gezondere chocolademuffins? Ja, die bestaan! Deze muffins zijn luchtig, bevatten geen geraffineerde suikers en gewoon ontzettend lekker.

Chocolademuffins

Dit heb je nodig (8 grote muffins)

200 gram volkoren speltmeel
2 bananen
1 ei
175 gram dadels (zonder pit)
40 gram cacao
100 gram kokosolie
100 ml warm water
50 gram kokosbloesemsuiker of een grote lepel agave
2 theelepels bakpoeder
snuf zout
1 theelepel vanille-extract

Zo maak je het

Verwarm de oven op 180 graden. Doe het spelmeel, de cacao, kokosbloesemsuiker of honing, wijnsteenbakpoeder en zout in een grote kom. De rest van de ingrediënten mix je in een blender tot een romig geheel. Schenk dit vervolgens in de kom bij de andere ingrediënten en roer goed door elkaar met een lepel of garde. Vet een muffinvorm in met kokosolie en schep in elk vormpje 2 grote eetlepels van het beslag. Bak de muffins 35 minuten in de oven.

Tip: heerlijk met stukjes cacaonibs door het beslag.


IMG_5897

 

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.

Gerelateerde berichten

7 reacties

    • Chantal

      Ja hoor! De smaak zal iets veranderen, maar als je het meel van te voren even zeeft en bakpoeder gebruikt, moet het goed komen. Succes!

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.