Courgetti met ricotta pesto en champignons

Courgetti met ricotta pesto

[print_link]
Wat is het lang geleden dat ik courgetti heb gegeten! Misschien omdat het toch wel echt een zomers gerecht is. Deze courgetti met ricotta pesto is fris, licht en doordat je pasta door courgette vervangt is het gerecht koolhydraat arm en vol met groenten! Ideaal voor warme dagen of wanneer je even iets lichter wilt eten.

En dan die ricotta pesto… zo lekker! Doordat je parmezaan vervangt door ricotta is de saus iets lichter, maar wel heerlijk romig. Door het gerecht met citroen te besprenkelen wordt deze lekker fris. Een perfecte combinatie.

KitchenAid foodprocessor

Het idee van de ricotta pesto kwam doordat ik sinds vorige week een nieuw keukenspeeltje in huis heb: een KitchenAid foodprocessor! Wat is deze foodprocessor geweldig. De ricotta pesto saus was binnen een minuut gemaak en zo heerlijk romig.

De foodprocessor heeft 3 verschillende snij schrijven, van dun tot dik. Plus een deegmes en een multifunctioneel mes. Je kunt er van alles ingooien om te raspen, snijden, kneden en mengen. Fruit, groenten, dadels, noten, kaas en vast nog veel meer. Hiermee kun je heerlijke pastasausen maken, dipjes, salsa, currypasta, fruitsalades etc. Je gooit alles in de foodprocessor, drukt op de knop en klaar!

Moet je nagaan dat ik een paar jaar met zo een klein handmatig keukenmachinetje heb gewerkt. Waarbij na elke pulse alle ingrediënten vast zaten. Vooral dadels en noten waren een ramp. Waarom heb ik dit geweldige apparaat niet eerder in mijn leven gebracht??!!

Courgetti met ricotta pesto en champignons

Een heerlijke romige ricotta pesto saus die dus in 1 minuut is gemaakt! De rest van het gerecht is ook een makkie. Champignons bakken, tomaatjes snijden en de courgette tot reepjes raspen met een spirelli.

Tip: dit gerecht is ook heerlijk om koud te eten als lunch de volgende dag.

Dit heb je nodig (2 personen)

1 courgette
200 gram champignons
ongeveer 10 gram cherrytomaten
100 gram ricotta
2 teentjes knoflook
3 eetlepels olijfolie
20 gram verse basilicum + extra voor garnering
20 gram pijnboompitten (of zonnebloempitten) + extra voor garnering
sap van halve citroen
snuf zout en peper

Zo maak je het

Snijd de courgette in slierten met een spirelli. Hak 1 teentje knoflook fijn en nijd de champignons in plakjes. Verhit een pan met olijfolie en bak de champignons en knoflook 10 minuten aan. Snijd ondertussen de tomaatjes doormidden en voeg deze de laatste 2 minuten toe.

Ricotta pesto saus
Voeg de ricotta, basilicum, 1 teen knoflook, olijfolie en pitten in de food processor (of met een kleine keukenmachine of staafmixer) en meng tot een egale saus.

Voeg de courgetti en ricotta pesto saus toe aan de champignons en verwarm nog 2 minuten. Breng op smaak met een snuf zout en verse peper.

Schep de courgetti met ricotta pesto saus op de borden. Besprenkel met wat citroensap en garneer met verse basilicum en nog wat pijnboom- of zonnebloempitjes.

[ Dit gerecht is ontwikkeld in samenwerking met KitchenAid. ]

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.