Finish slowjuice challenge + review Hurom slowjuicer

YES! I DID IT! Ik heb de slowjuice challenge gehaald! Een maand lang elke dag een slowjuice sapje.

Oke, ik kan niet zeggen dat het een hele moeilijke challenge was. Ik hou namelijk heel erg van slowjuice sapjes en smoothies. Het was vooral een hele leuke en lekkere challenge! Met veel plannen, dat wel.

Zo kocht ik 1x in de week een hoop groenten en fruit in. Wanneer ik de dag wilde beginnen met een sapje, moest ik de wekker net even iets eerder zetten. Of na het werk even een snel een sapje maken thuis voor ik er weer vandoor moest.

Soms bedacht ik van te voren wat voor sapjes ik wilde maken of welke groenten de hoofdrol van het sapje moest krijgen. Maar vaak pakte ik blindelings wat uit de koelkast en gooide alles in de juicer. Vooral op ochtenden dat ik haast had..

Bij elk sapje dat je maakt houd je een bak pulp over. Normaal maak ik hier vaak een groentenomelet van of deed ik dit door mijn baksels heen. Maar doordat ik elke dag een sapje maakte had ik zoveel pulp dat ik dit toch vaak weg moest gooien. Dit vond ik wel naar, aangezien ik echt tegen wasting food ben.

Naast groenten in mijn slowjuice sapjes, at ik daarnaast natuurlijk ook gewoon groenten tijdens mijn lunch en avondeten. Ik heb wel veel minder stukken fruit uit de hand gegeten, omdat ik al fruit door mijn slowjuicer gooide. Ook al doe ik meestal maar 1 tot 2 stukken fruit door de juicer, toch wilde ik er wel op letten dat ik niet teveel fruitsuikers uit fruit binnen kreeg. (ik moet hier even bij vertellen dat ik echt verslaafd ben aan bananen en dus iedere dag wel een banaan eet. En soms twee) Dit was wel een negatief punt aan de challenge, aangezien ik echt heel van fruit als tussendoortje hou.

IMG_1528

Ik heb de afgelopen maand een hoop vitamines, mineralen en enzymen binnen gekregen en dit heb ik zeker gevoeld. Ondanks korte nachten slapen door drukte, een chaotische hoofd en lange to do lijsten, had ik toch genoeg energie om alles te doen wat ik graag wilde. Ik merkte ook echt dat mijn lichaam om een sapje ‘vroeg’ doordat ik elke dag gewoon echt zin in een sapje had.

De eerste dagen had ik wel last van een lichte hoofdpijn. Dit is een bijwerking van het ontgiften van het lichaam. Ik at veel groene bladgroenten en kreeg daardoor veel chlorofyl binnen. Chlorofyl is een sterk ontgiftend stofje. Gelukkig was mijn lichaam hier na een  paar dagen aan gewend en verdween de hoofdpijn weer.

Ik vind de sapjes vooral ideaal om mijn dag mee te beginnen. Hierdoor worden ze vrijwel meteen door de darmen opgenomen en geven ze echt een dosis aan energie! Een slowjuice sapje is dus een mooie vervanger voor je kopje koffie wanneer deze standaard in je morning rituels zit… maar ook als tussendoortje rond 15.00 om een middagdipje tegen te gaan is een slowjuice sapje perfect!

Ik denk dat ik een maand lang in de slowjuicewolken ben geweest. Kan dit? Zo voelde het in ieder geval wel. Het is zo leuk om sapjes te maken en hiermee te experimenteren. Welke ingrediënten zijn een goede combinatie? Groenten, fruit en kruiden in de slowjuicer, de mooie (felle) kleuren die de sappen krijgen, de eerste slok… en de blijheid wanneer het sapje een succes is! Gelukkig zijn hier geen beelden van. Oke, er zijn ook wel eens combinaties geweest die niet zo perfect waren.. maar de combinaties zijn eigenlij nooit écht niet lekker (vind ik)

De slowjuice challenge mag dan over zijn, ik blijf lekker sapjes drinken. Mijn favoriete combinaties vind je hier. (op dit moment drink ik een nieuwe heerlijke combinatie met venkel). Dit zal niet elke dag zijn, omdat juicen en schoonmaken toch wat tijd kost. Tijd dat je echt moet inplannen. Maar ik zal zeker 3 á 4 keer in de week mijn dag starten met een flink glas sap of als tussendoortje. De combinatie van groenten en fruit drinken en eten is naar mijn mening ideaal en geweldig voor je gezondheid!

IMG_0790

Testen Hurom slowjuicer
Tijdens de slowjuice challenge maakte ik de sapjes niet met mijn eigen vertrouwde slowjuicer, maar testte ik de Hurom HE-series (HU-500).

Ik ben nogal gevoelig voor mooie kookboeken, mooi servies en mooie keukenapparaten. Deze slowjuicer is echt een pareltje in je keuken!

Dit was voor het eerst dat ik aan de gang ging met een verticale juicer. Positief hieraan is dat de juicer minder plek op het aanrecht inneemt. Een ander groot positief punt is dat de juicer BPA-vrij is. Ook bevat de juicer een sap-stop die ervoor zorgt dat het sap goed gemengd is en je niet knoeit bij het schenken van de sap. Je kunt je glas onder te tap houden, doet de sap-stop open en het glas wordt gevuld met heerlijk sap.

Bij de juicer zitten twee soorten zeven. Een fijne zeef met kleine gaatjes voor hard fruit en een grove zeef met grote gaatjes voor zacht fruit, zoals mango en banaan. In mijn eigen juicer gebruik ik meestal geen zacht fruit, aangezien deze niet goed geperst wordt. Omdat het fruit te zacht is, blijft dit fruit vaak in de wielen van de juicer zitten.

Minder aan de slowjuicer was het schoonmaken. Dit vond ik langer duren en moeilijker dan mijn eigen horizontale juicer. Je moet meer delen uit elkaar halen/draaien en het in elkaar zetten gaat soms wat lastig. Na een paar keer oefenen gaat dit al beter maar het blijft naar mijn mening meer ‘gedoe’. Ik kan mij voorstellen dat dit redenen kunnen zijn om minder vaak een sapje te maken.

Een schoonmaaktip: gooi een glas water in je slowjuicer, zet de juicer aan en houdt het tapje waar het sap uit komt gesloten. Op deze manier reinig je de slowjuicer.

Ook vond ik het sap uit de slowjuicer niet heel puur. Hiermee bedoel ik dat er meer pulp in de sap zit dan de sapjes uit mijn eigen juicer. Nu is het zo dat ik zelf een super goede juicer heb en daardoor misschien wat verwend ben.

Na een maand lang sapjes maken met de Hurom HE kan ik zeggen dat dit een mooie, goede en fijne juicer is om thuis sapjes mee te juicen. De juicer neemt weinig ruimte in, heeft een heel mooi design en is behalve het schoonmaken erg vriendelijk en makkelijk in gebruik.

Winactie
Houdt Feelgoodbyfood op Instagram in de gaten want er komt een super leuke (lekkere) winactie aan!

IMG_1011

 

Gerelateerde berichten