Flammkuchen met rode ui, tomaat en artisjok

flammkuchen[print_link]
Flammkuchen, ook wel tarte flambée genoemd, is een soort pizza met dunne knapperige bodem. Eigenlijk vind ik het een beetje en witte pizza, met knapperige dunne bodem dus. De vorm is wel anders dan die van een pizza, namelijk meer ovaal of rechthoekig in plaats van rond. Heerlijk als voorgerechtje, tussendoortje of voor bij de borrel.

Het originele flammkuchen recept bestaat uit crème fraîche, ui en spekjes. Ik maak natuurlijk een vegetarische variant en beleg ‘m liever met groenten. Flammkuchen met rode ui, tomaat en artisjok. En ja, die crème fraîche hoort er nu eenmaal echt op en is heerlijk!

Flammkuchen met rode ui, tomaat en artisjok

De combinatie van rode ui, tomaat, artisjok en oregano maakt van deze flammkuchen een echt zomers gerecht. Door het deeg en de crème fraîche is dit gerecht misschien iets ongezonder dan je van mij gewend bent, maar wel heel erg lekker. En soms een beetje ongezonder kan geen kwaad 😉

Je kunt zelf een flammkuchen deeg maken (met speltmeel, water, gist en zout), maar bij de AH is er ook een heerlijke kant-en-klaar verkrijgbaar in het vers schap.

Dit heb je nodig

1x flamkuchen deeg (verkrijgbaar bij de AH)
100 gram crème fraîche
1 tomaat
1 rode ui
1 potje artisjok
1 el oregano

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 220 graden. Rol het deeg uit op een bakplaat.

Bestrijk het deeg tot 1 cm aan de rand met de crème fraîche. Snijd de rode ui in ringen en de tomaat en artisjok in plakken. Beleg de bodem met de ui, tomaat en artisjok. Kruid met oregano.

Verwarm de flammkuchen 13 á 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

flammkuchen

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.