Food hotspot – Comptoir Libanais

Comptoir Libanais

Utrecht is een nieuwe hotspot rijker en niet zomaar één; Comptoir Libanais; een sfeervol restaurant waar je in Libanese sferen kunt genieten van eten en drinken uit het Midden-Oosten.

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar dit is echt een van mijn favoriete keukens. Libanees platbrood met dipjes als humus, baba ganoush en muhamarra. Tajines, falafel, aubergine, haloumi, tabouleh, granaatappel…

Houd je net als ik zo van de sfeer en het heerlijke eten uit het Midden-Oosten? Ga dan snel heerlijk lunchen of dineren bij Comptoir Libanais!

Comptoir Libanais

Comtoir Libanais is opgericht door Tony Kitous en komt oorspronkelijk uit Londen. Sinds een paar weken hebben ze de eerste winkel geopend in Nederland. Heb ik even geluk dat ze voor mijn eigen stad Utrecht hebben gekozen! Het restaurant is zit in ‘de stadskamer’; het food gedeelte in het vernieuwde Hoog Catharijne.

Comptoir Libanais

Eten in Midden-Oosten sferen

Wanneer je Comptoir binnen loopt, waan je je meteen in de sfeer van het Midden-Oosten. Muren en lampen in warme kleuren en tegeltjes met allerlei printjes. Aan de wanden hangen planken met allerlei theepotjes, bordjes, schalen, handgemaakte tassen en meer prachtige spulletjes. Maar ook kruiden, oliën en ander ingrediënten uit de Oosterse keuken. Ik had gevoel alsof ik in het Disney sprookje Aladdin was belandt (mijn favoriete Disney, maar dat terzijde).

Neem plaats aan de grote ronde tafels of een plekje op de banken langs de muur. De tafels en stoelen zijn net zo kleurrijk. Al deze kleuren en spulletjes is al een ervaring op zich. En dan heb je nog geen eens van het heerlijke eten geproefd.

Het restaurant is trouwens veel groter dan het op het eerste gezicht lijkt wanneer je de entree binnen loopt. Het loopt een heel eind door naar achteren, waar zich nog een grote ruimte met grote ramen bevindt. Neem hier zeker een kijkje als je langs gaat.

Comptoir Libanais

Libanees eten en drinken

Op de kaart vind je mezze, hoofdgerechten, Libanese drankjes en zoetigheid. De kaart is uitgebreid en biedt veel keus voor zowel vegetariërs als niet vegetariërs. Dat het meerendeel van de gerechten uit het Midden-Oosten vegetarisch zijn, is een van de redenen dat ik zo van deze keuze hou!

Mezze

Mezze zijn kleine koude en warme hapjes, zoals de tapas in Spanje. Lekker als voorgerecht, lunch of klein hapje voor tussendoor.

De Mezze Plate is absoluut mijn favoriet en handig voor iedereen die niet zo goed kan kiezen tussen al die heerlijke kleine hapjes. Een plate vol dipjes (de humus en baba ganoush zijn zo lekker!) met Libanees platbrood, falafel (ook zo lekker!), haloummi en tabouleh; een heerlijke Libanese salade.

Hoofdgerechten

Er is een ruime keuze uit hoofdgerechten. Denk aan tajines, fattets, moussaka, wraps, gegrilde aubergine, salades en falafel. Maar er staan ook gerechten met gegrilde kip en lam op de kaart. Dit wordt naast de vegetarische gerechten veel gegeten in het Midden-Oosten.

De tajine is een van mijn favoriete gerechten. Ik ging dan ook uiteraard voor de tajine met gegrilde aubergine en couscous. Echt en aanrader! De moussaka heb ik ook geproefd; heerlijk! En een van mijn niet-vegetarisch tafelgenoten vond de gegrilde kip ook heel lekker.

Comptoir Libanais

Dessert

Na de Mezze en het hoofdgerecht nog zin in zoetigheid? Op de kaart staan Libanese desserts als baklava en Libanese melkpudding; Rose Mouhalabia Milk Pudding (is veel lekkerder dan het klinkt). Maar ze hebben ook chocolade taartjes, cheesecake, yoghurt en ijs.

Of ga voor een heerlijk potje Libanese thee. De Fresh Rose Mint Tea wordt geserveerd in een mooi zilver theepotje en wordt op Midden-Oosterde manier voor je ingeschonken.

Drankjes

Op de drankenkaart vind je zowel alcoholische als niet-alcoholische drankjes. Libanese thee, koffie versgemaakte Libanese limonades, huisgemaakte ijsthee, wijn, bier en cocktails.

Naast de heerlijke rode wijn, moet je echt een van de versgemaakte limonades proberen om helemaal in de Libanese sferen te komen. Wat dacht je van vlierbloesem en granaatappel? Of Toufarah met gember, munt en citroen? Wel een beetje zoet, maar heel lekker.

Ik heb nog maar een paar gerechten van de kaar geproefd, maar ga snel terug om de rest te proberen! Wil je ook genieten van heerlijke gerechten uit het Midden-Oosten in een gezellige, fijne sfeer? Ga dan lunchen, dineren of neem gewoon lekker een dipje voor tussendoor bij Comptoir!

Locatie;

De Stadskamer; Hoog Catharijne
Utrecht

Comptoir LibanaisComptoir Libanais

Comptoir Libanais

Gerelateerde berichten