French toast met blauwe bessen en vanille

french toast wentelteefjes

[ print recept ]
French toast (of noem het wentelteefjes) met blauwe bessen en vanille. Doe mij elk weekend maar zo een heerlijk uitgebreid ontbijtje. De dag rustig beginnen met de geur van french toast en vanille, een goed kopje koffie en een fijn slow muziekje op de achtergrond…

French toast met blauwe bessen en vanille

De combinatie van smeuïg en knapperige brood met een vleugje kaneel en een topping van blauwe bessen compote met vanille… wat is dit een heerlijk ontbijtje! Je kunt je bijna niet voorstellen dat het zo makkelijk en snel te maken is. Binnen 5 minuten heb je deze French toast al op je bord liggen.

En dat het ook nog best gezond is ook. Ik gebruik voor dit gerecht namelijk speltbrood, plantaardige melk, fruit en vanille. En dat is het! Geen suiker, geen room.. Dit heb je allemaal echt niet nodig om dit heerlijke smaakvolle zoete ontbijtje te maken.

Besprenkelen met agave of rijstsiroop is heel lekker, vooral als je van zoet houdt, maar niet per se nodig.

Dit heb je nodig (2 personen)

4 (oude) boterhammen naar keuze (ik gebruik speltbrood)
100 ml amandelmelk
3 druppels vanille
1 theelepel kaneel
125 gram verse bosbessen
optioneel: agave of rijstsiroop

Zo maak je het

Meng in een kom de amandelmelk en kaneel. Haal een boterham om en om door de melk. Verhit een (pannen)koekenpan met een beetje olijfolie of boter en bak op midden/laag vuur om en om goudbruin. Herhaal dit met de rest van de boterhammen of maak alle boterhammen in één keer als je grote koekenpan hebt.

Voeg in een kom de helft van de blauwe bessen en vanille. Smash de bessen met een vork.

Leg de french toast op de bordjes. Schep hier de bosbessen/vanille ‘compote’ overheen, vervolgens de rest van de hele bosbessen en besprenkel met agave. Maak eventueel af met nog een snuf kaneel.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.