Gegrilde paprikasoep met vega balletjes, taugé en tijm

gegrilde paprikasoep[print_link]
Ik houd van soep! Vooral op koude dagen of wanneer ik gewoon geen zin of tijd heb om (uitgebreid) te koken. Zelf soep maken is makkelijk, een stuk gezonder dan uit een blik of zak en je hebt binnen no time een grote pan op tafel staan. Ideaal toch?

Je kunt eindeloos variëren met het maken van soep en ik probeer dan ook telkens een andere variant uit. Soms heb ik van te voren bedacht welke soep ik ga maken, maar vaak bestaat mijn pan soep uit restjes groenten die ik nog in de koelkast heb liggen. Het resultaat is eigenlijk altijd lekker, maar soms echt verrássend lekker, zoals deze gegrilde paprikasoep met vega balletjes, taugé en tijm. En dan moet ik het recept natuurlijk met jullie delen.

Gegrilde paprikasoep met vega balletjes, taugé en tijm

Door paprika eerst te grillen in de oven, krijgt deze nog veel meer smaak en wordt ‘ie lekker zoet. Dit proef je echt terug in de soep. Een gepureerde soep kan een beetje saai zijn, zijn vulde ik deze paprikasoep met vegetarische balletjes, stukjes paprika en taugé. Heerlijk!

Dit heb je nodig (2 grote kommen)

1 ui
1 teen knoflook
half rood pepertje
2 rode paprika’s
1 gele paprika
1 blikje tomatenpuree (70 gram)
500 ml groentebouillon (totdat de groenten net onder staat)
2 handjes taugé
1 pakje vegetarische balletjes (ik vind die van de AH heel lekker)
1 eetlepel gedroogde tijm
snuf peper

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 240 graden. Snijd de rode en gele paprika’s in grote repen en verdeel deze over een ovenplaat met bakpapier. Besprenkel met wat olijfolie en bak/grill 30 minuten in de oven.

Grill de balletjes 5 minuten aan in een pan en zet deze apart.

Verhit olie in een soeppan. Snipper de ui en hak de knoflook en peper (zonder pitjes) fijn. Fruit de ui, knoflook, peper en tijm ongeveer 2 minuten aan. Bak vervolgens de tomatenpuree een minuutje mee.

Snijd de rode en gele gegrilde paprika in stukjes en voeg alléén de rode paprika toe aan de soep. Voeg vervolgens de bouillon toe. Laat de soep 5 minuten zachtjes koken op laag vuur. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg nu de stukjes gele paprika en de balletjes toe aan de soep en verwarm nog 1 minuut.

Schep de soep in de kommen en voeg aan beide kommen een handje taugé toe. Breng op smaak met peper en nog een snuf tijm.

gegrilde paprikasoep

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.

Gerelateerde berichten