Gele currysoep met tofu, noedels en gegrilde paksoi

gele currysoep gegrilde paksoi

[print_link]
Alleen van de foto van deze gele curysoep met tofu, noedels en gegrilde paksoi word ik al blij. Een heerlijke kruidige en vullende soep met prachtige kleuren! Houd je net als ik van Thaise curry én van soep? Dan moet je deze gele currysoep echt proberen.

Gele currysoep met tofu, noedels en gegrilde paksoi

De specerijen werken verwarmend en geven de soep een heerlijke smaak. De noedels zorgen ervoor dat de soep goed vult, de tofu voor de nodige eiwitten, maar de knapperige paksoi speelt de hoofdrol in deze soep. Een van mijn favoriete groenten en ideaal om te grillen. Dit geeft de soep een lekkere bite.

Deze heerlijke kom soep is voedzaam en helemaal plantaardig.

Dit heb je nodig (2 á 3 personen)

1 sjalot
1 teentje knoflook
1 rode peper
1 cm verse gember
2 stengels bosui
2 stengels citroengras
1 theelepel komijnzaad
1 flinke theelepel kurkuma
1 theelepel paprikapoeder
600 ml groentebouillon
200 ml kokosmelk
1 eetlepel sojasaus
2 stengels paksoi
250 gram kastanjechampignons
250 gram tofu
100 gram noedels
optioneel: sap van partje limoen

Zo maak je het

Bereid de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Spoel ze af met koude water en zet even apart.

Snijd de tofu in blokjes. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met een beetje olijfolie. Doe de tofu in de pan en giet hier een scheutje sojasaus overheen. Bak de tofu ongeveer 8 tot 10 minuten om en om aan totdat deze goudbruin is. Blijf de tofu goed omscheppen, zodat deze goudbruin wordt maar niet verbrandt. Zet de tofu ook apart.

Snipper de ui, snijd de stengels citroengras in dunne ringen en hak de knoflook, peper en gember fijn. Verhit een soeppan met olijfolie en fruit de ui, citroengras, knoflook, peper, gember, komijn, paprikapoeder en kurkuma 2 minuten aan.

Snijd de champignons en voeg deze toe aan de soeppan. Bak deze 5 minuten mee. Voeg vervolgens de kokosmelk en groentebouillon toe aan de pan. Breng de soep aan de kook, voeg nog een beetje kurkuma toe naar behoefte en laat nog 7 á 8 minuten zachtjes pruttelen. Voeg vervolgens de noedels en tofu toe aan de soep. Zet het vuur op zijn laagst en verwarm nog en minuut of 2.

Snijd ondertussen de onderkant van de stelen van de paksoi er af. Was de paksoi bladeren, smeer deze licht in met olijfolie (sesamolie is nog lekkerder!) en grill de paksoi in een ongeveer 3 minuten om en om in een grillpan.

Snijd de bosui in ringen. Schep de soep in de kommen en leg hier de gegrilde paksoi bovenop. Garneer met de bosui en besprenkel met limoensap.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.