Gevulde portobello met bulgur, biet, groene pesto en amandelen

gevulde portobello[ print recept ]
Het Paasweekend komt er aan! Een heerlijk weekend om rustig aan te doen, te gaan wandelen in de natuur (hopelijk is het eindelijk lente buiten) én natuurlijk om lekker te gaan koken! Wat dacht je van deze heerlijke gevulde portobello met bulgur, biet, groene pesto en amandelen? Niet alleen lekker en gezond, maar ook een feestje op tafel!

Gevulde portobello met bulgur, biet, groene pesto en amandelen

Portobello’s kun je vullen met wat je wilt, maar deze combinatie van portobello, biet, pesto en amandelen is écht perfect! (al zeg ik het zelf). Door de portobello’s te bakken in de oven, worden ze heerlijk zacht en komen de smaken van alle ingrediënten goed samen.

Heb ik weer. Net wanneer ik dit recept voor de blog maak en dus op de foto moet, heb ik portobello’s te pakken die heel breed en ondiep zijn. Hierdoor zijn ze in de oven helemaal plat geworden 🙁 Maar, ze smaken er niet minder lekker door!

Het lekkerst en gezond is om de pesto zelf te maken. Wil je het gerecht plantaardig houden? Ga dan voor de pesto zonder kaas. Mocht je hier nou geen tijd of zin in hebben, kies dan in ieder geval voor verse pesto in plaats van een potje.

Dit heb je nodig

2 portobello’s
1 teen knoflook
100 gram bulgur
1 biet
halve courgette
halve aubergine
1 tl komijn
groene pesto (maak deze zelf of gebruik een bakje verse pesto)
handje amandelen
peper

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de portobello’s schoon en verwijder het steeltje. Bereid de bulgur volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Schil de biet. Snijd de biet, aubergine en courgette in blokjes. Hak de knoflook fijn. Verwarm een koekenpan met olijfolie en bak de knoflook, komijn, biet, courgette en aubergine in 10 minuten gaar.

Hak de amandelen grof en schep de amandelen en bulgur door de groenten. Breng op smaak met wat peper.

Vul de portobellos met de bulgur en groenten en bak deze 15 minuten in het midden van de oven.

Maak intussen de pesto (als je deze zelf maakt).

Haal de promobello’s uit de oven. Besprenkel hier de verse groene pesto over en garneer met nog wat amandelen.

gevulde portobello

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.