Gezonde variant | Chocoladecake

gezonde chocoladecake
[ print recept ]
Niet meer kunnen genieten van lekkere snacks als je gezond en puur eet? Onzin! Ik hou van tussendoortjes en heel erg van chocola. Een gezonde variant van chocoladecake is dan ook echt een van mijn lievelingstussendoortjes.

Er staan veel gezonde zoete tussendoortjes op Feelgoodbyfood, maar ik  bedacht mij ineens dat er helemaal geen makkelijk en basisrecept op de blog stond voor een gezondere chocoladecake.

Gezonde chocoladecake

Ik ben meteen de keuken in gedoken om een gezonde variant op chocoladecake uit te proberen. Het resultaat; een heerlijke smeuïge cake die door mijn omgeving na de eerste hap meteen was goedgekeurd!

Dit heb je nodig

100 gram amandelmeel
50 gram speltmeel
100 gram zachte dadels (ontpit)
3 eieren
3 el cacaopoeder
1 tl wijnsteen bakpoeder
80 gram kokosolie (gesmolten)
snuf zout

Door de cake
2 el cacaonibs
2 el kokosrasp

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kom het amandelmeel, speltmeel, cacaopoeder, bakpoeder en zout. Meng in een andere kom de eieren en kokosolie, en mix vervolgens de dadels erdoor (met een staafmixer). Meng de inhoud van de kommen samen tot een beslag. Roer met een spatel de cacaonibs en kokosrasp erdoor. Bekleed een bakblik met keukenpapier en giet het beslag hierin. Bak de cake in ongeveer 25/30 minuten gaar. De cake hoort van binnen nog een beetje smeuïg te zijn, dus bak de cake niet de droog. Laat de cake afkoelen en bestrooi met nog wat kokosrasp.


gezonde chocoladecake
gezonde chocoladecake

gezonde chocoladecake

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

21 reacties

 1. Marleen

  Hoi, ziet er heerlijk uit! Ik heb sinds 4 januari mijn levenstijl omgegooid. Nou lijkt mij deze cake erg lekker alleen hou ik niet van kokos. Kan ik het gewoon weg laten over adviseren jullie het te vervangen? Zoja voor wat dan?

  Beantwoorden
 2. Iris

  Heb je een idee van de hoeveelheid calorieën in de cake? Ben daar toch wel heel erg benieuwd naar.. 😉

  Beantwoorden
  • Chantal | Feelgoodbyfood

   Hoi iris,

   Sorry dat zou ik niet durven te zeggen. Ik kijk vooral naar de voedingstoffen en dat er gezonde natuurlijke ingrediënten gebruikt worden. Maar met gezonde tussendoortjes is het natuurlijk nog steeds zo dat je er niet teveel van moet eten.. 🙂

   Beantwoorden
 3. Hellen

  Hoii!! Ziet er heerlijk uit:) wil hem morgen maken, ik vroe me af waarom je en amandelmeel en speltmeel gebruikt? Kan je ook 1 soort gebruiken? En kan ik er 1 vervangen voor havermeel?

  Groetjes

  Beantwoorden
  • Chantal | Feelgoodbyfood

   Hoi Hellen,

   Deze combinatie zorgt voor een goede structuur van de cake. Je zou ook alleen speltmeel kunnen gebruiken. Of amandelenmeel vervangen voor havermout, heb je meteen een goed excuus om de ontbijten met deze cake 😉 Alleen amandelmeel zou ik niet doen, dan wordt de cake veel te droog. Succes!

   Beantwoorden
 4. Sofie

  hoi Chantal, ik heb al gemerkt dat ze vaak bij een chocoladecake enkel het eiwit gebruiken en dan luchtig opkloppen. ook minder vettig natuurlijk. Is dit eventueel toe te passen op deze cake? en hoe zou ik dat dan best doen? Alvast bedankt voor de hulp.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.