Gezonde wentelteefjes met appel

Gezonde wentelteefjes

[ print recept ]
Met deze koude, donkere ochtenden heb ik alleen maar zin in uitgebreide warme ontbijtjes. Hier heb ik eigenlijk altijd zin in, maar met dit winterse weer nóg meer. Lekker iets uit de oven of bakken in de pan, zoals wentelteefjes. Een zelfgemaakte kop koffie erbij en genieten maar!

Gezonde wentelteefjes met appel

Ik kan mij eigenlijk niet herinneren wanneer ik voor het laatst wentelteefjes heb gegeten. Bij wentelteefjes denk ik meteen aan wit brood, boter, suiker en melk. Niets voor mij, helemaal niet in de ochtend.

Tijd voor een gezonde variant dus! Deze wentelteefjes zijn gemaakt met speltbrood, plantaardige melk en een klein beetje honing. Wentelteefjes horen namelijk wel een beetje zoet te zijn.

Heerlijk met gebakken fruit en kokossnippers.

Dit heb je nodig (2 personen)

4 sneetjes speltbrood
1 ei
120 ml plantaardige melk (ik gebruikte rijstemelk)
1 el kaneel
2 el honing
kokosolie

Topping
1 appel
kokossnippers

Zo maak je het

Meng in een kom de melk, het ei, kaneel en honing, en giet het beslag in een diep bord of ovenschaal. Haal het brood aan beiden kanten door het mengsel (ongeveer 10 seconde per kant laten zitten, zodat het brood het beslag goed kan opnemen). Herhaal dit met alle 4 de sneetjes.

Verhit een koekenpan met kokosolie en bak de sneetjes brood aan beiden kanten goudbruin in ongeveer 5 minuten. Als je het brood iets zoeter en knapperiger wilt, is het lekker om wat kokosbloesemsuiker over de sneetje brood te strooien voordat je ze bakt in de pan. Snijd ondertussen een appel in plakjes en bak deze even kort in een pan.

Leg de wentelteefjes op de borden, verdeel hier de gebakken appel over en bestrooi met kokossnippers.

Gezonde wentelteefjes

Gezonde wentelteefjes

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Gerelateerde berichten

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.