Gezondere chocolade maken

IMG_1989[print_link]
Volgens mij is dit de meest getypte zin op Feelgoodbyfood, maar: ik ben gék op chocolade! Ik probeer het altijd te beperken tot pure chocolade en dan met een zo hoog mogelijk percentage cacao. Maar je snapt vast dat dit niet altijd lukt.

Ik heb meerdere pogingen gedaan om een maand of zelfs een week geen chocolade te eten. Ik deed écht mijn best. Maar helaas… telkens mislukt mijn challenge weer. Er is altijd wel een excuus om chocolade te eten.

Zelf gezondere chocolade maken staat al een jaar op mijn to do lijst. En ja, ook de producten, zoals cacaoboter staan al een jaar in mijn voorraad kast.

Een gezonde variant op chocolade. Suikervrij en zonder e-nummers. Ja het kan! En het is ook nog eens super makkelijk!

Dit heb je nodig
150 gram cacaoboter
60 gram rauwe cacao
2 el kokosolie
1 el rauwe honing ( 2 el als je van zoet houdt)
1 tl Himalayazout

Door de chocolade
Je kunt eigenlijk alles door de chocolade doen wat jij lekker vindt. Zoals cranberry’s, gojibessen, noten, chiazaad etc. Ik heb twee variaties gemaakt. Één met incabessen en één met sinaasappel (schil).

Zo maak je het
Verhit de cacaoboter en kokosolie au bain-marie. Is het helemaal gesmolten? Haal dan van het vuur af en roer de rauwe cacao, honing met zout toe.

Bedek een brownievorm (of iets dat hier op lijkt) met bakpapier en giet hier de chocolade in. Bestrooi vervolgens de incabessen, of iets anders naar keuze over de chocolade. Zet de chocolade minimaal 2 uur in de koelkast of een half uur in de vriezer. Hierna kun je de chocolade in stukken breken (om een soort van Tony Chocolonely idee te krijgen).

| Nadat de cacaoboter en kokosolie gesmolten is en de de rauwe cacao, zout en honing erdoor is geroerd, kun je even proeven of de smaak van de chocolade naar wens is. Je kunt vervolgens meer cacao, zout of honing naar wens toevoegen.

IMG_1988

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Gerelateerde berichten