Haver-yoghurt pannenkoekjes met blauwe bessen en kokos

haver yoghurt pannenkoekjes

[print_link]
Eindelijk weer een heerlijk uitgebreid ontbijtje op de blog! Zoals jullie misschien wel weten is het ontbijt mijn favoriete eetmoment van de dag en als ik mocht kiezen at ik (bijna) elke ochtend wafels en deze haver-yoghurt pannenkoekjes met blauwe bessen en kokos voor het ontbijt.

Haver-yoghurt pannenkoekjes

Haver + yoghurt = heerlijke fluffy pancakes! Voedzame pannenkoekjes door de yoghurt en havermeel, maar ook heerlijk smeuïg en zoet door de banaan en toppings. Mijn zondagen mogen altijd wel met deze gezonde pannenkoekjes (en een kop koffie natuurlijk) beginnen.

De structuur van haver pannenkoekjes met banaan vind ik het lekkerst. Door yoghurt aan het beslag toe te voegen, worden ze iets luchtiger. Blauwe bessen, kokos en agave zou ik het liefst overal overheen strooien.

Dit heb je nodig (6-8 pannenkoekjes)

120 ml (plantaardige) yoghurt
70 gram havermeel
1 rijpe banaan
1 ei
1 theelepel bakpoeder
snufje zout

Topping
verse blauwe bessen of frambozen
kokossnippers
agavesiroop

Zo maak je het

Meng in een kom het havermeel, bakpoeder en snufje zout. Kluts in een andere kom het ei luchtig. Pureer de banaan met een staafmixer en meng samen met de yoghurt en vanille door het ei. Voeg nu alles samen en meng met een garde tot een beslag.

Verhit een (pannen)koekenpan met boter of olijfolie en bak de pannenkoekjes om en om gaar (ongeveer 1,5 minuut per kant). Strooi blauwe bessen en kokossnippers over de pannenkoekjes en besprenkel met agavesiroop.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.