Herfstsalade met spruitjes, champignons, geroosterde pompoen en feta

Herfstsalade

[print_link}
Ook in de herfst eet ik regelmatig een salade. Natuurlijk wel een voedzame vullende salade met groenten uit het seizoen. Herfstsalade met spruitjes, champignons, geroosterde pompoen feta en olijfolie-mosterd dressing. Herfstiger kan haast niet. Een gezonde comfort salade!

Herfstsalade met spruitjes, champignons, geroosterde pompoen en feta

De combinatie van groenten en kruiden is heerlijk in deze salade en geven veel smaak. Dit komt vooral omdat je de groenten roostert in de oven en wokt in de pan met verwarmende kruiden. Mocht je trouwens nooit zo fan geweest van spruitjes, dan is dat na deze salade gegeten te hebben hopelijk over. Ze zijn zo lekker uit de wok!

De groenten zitten bomvol vitaminen, de bulgur zorgt dat de salade vullend is en door de feta en walnoten krijg je je portie eiwitten en vetten binnen.

Olijfolie-honing-mosterd dressing
De dressing vind ik heerlijk bij de groenten en feta passen in deze salade. Het maakt de salade net iets spannende en geeft het een comfort gevoel. Laat deze dus vooral nier achterwegen, je hebt ‘m binnen een paar seconde gemaakt!

Dit heb je nodig (3 á 4 personen)

2 handen veldsla
70 gram bulgur
half blokje groentebouillon
1 teen knoflook
250 gram spruitjes
1 prei
400 gram pompoen blokjes (van flespompoen of voorgesneden)
200 gram kastanjechampignons
1 theelepel komijn
1 theelepel kerrie
1 theelepel kurkuma
75 gram feta
handje walnoten

Dressing
2 eetlepels olijfolie
1 kleine theelepel witte wijnazijn
1 theelepel honing
1 theelepe honing
kneepje citroen
snuf peper en komijn

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil en snijd de pompoen in blokjes. Bekleed een bakplaat met bakpaper en verdeel hier de pompoenblokjes over. Besprenkel met olijfolie en kruid met de komijn. Bak de pompoen blokjes in 25 minuten gaar in het midden van de oven.

Kook de bulgur in 10 á 12 minuten gaar in een half blokje groentebouillon. Giet af en zet deze apart.

Snijd ondertussen de prei in ringen en de champignons in vieren (of door achten wanneer je een doosje met grote kastanjechampignons te pakken hebt). Snijd de onderkant van de spruitjes en verwijder de buitenste blaadjes.

Verwarm een wokpan met olijfolie en fruit de prei een minuutje aan. Voeg de kurkuma en kerrie toe en fruit nog een minuutje aan. Voeg nu de champignons en spruitjes toe en wok alles zo een 10 minuten. Schep ondertussen regelmatig om. Breng op smaak met wat peper.

Voor de dressing meng je alle ingrediënten in een kommetje.

Leg een handje veldsla over de borden en verdeel hier de bulgur over. Verdeel vervolgens de pompoenblokjes en de prei/spruiten/champignons over de borden. Verkruimel de feta over de salade, verdeel hier de walnoten over en besprenkelen ten slotte met een klein beetje dressing.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.