Hotspot | De Stadstuin

9

In Utrecht is vorige week ‘De Stadstuin’ geopend. Dit keer geen hotspot in de mooie straten van het centrum, maar in een oud kantoorgebouw in het Merwedegebied. Een opkomende hippe plek als je het mij vraagt. Ik hou van (nieuwe) hotspots. Ik vind het heerlijk om op zondag lekker koffie te drinken of te lunchen buiten de deur op een fijne relaxte plek. En laat ik hier nou bij deze nieuwe hotspot om de hoek wonen! Afgelopen zondag had ik eindelijk een relax (blog)dagje en bracht ik de zondagmiddag door in De Stadstuin. Koffie, lunch, een sapje… wat een heerlijke zondagmiddag in de zon.

De Stadstuin is een plek waar je kunt eten, drinken, werken, meeten en ontspannen. Op de begane grond zit een lunchcafé met groot terras. Hier kun je genieten van heerlijke broodjes, koffie en sapjes. Buiten is zelfs een klein stadsstrandje te vinden, waar je lekker kunt genieten van je homemade limonade of kokosnoot met je voetjes in het zand.

Laat je niet misleiden door de uitstraling van de buitenkant van het oude kantoor. Wanneer je naar binnenloopt, kom je terecht in het tegenovergestelde. Wat een verassing! Ruim, een mooi interieur, knusse tafeltjes, loungebanken, lekker hangen aan de bar, werken aan de prachtige grote werktafel, relaxen bij het raam of plof neer in een zitzak op het stadsstrand met een kokosnoot. Wat een fijne relaxte sfeer. Een plek waar je je meteen thuis voelt en uren kan blijven hangen.

6

 

IMG_8847

Eten & drinken
Ik dronk (Fairtrade) koffie met sojamelk, at een heerlijk broodje geitenkaas met pompoen, en genoot buiten van de zon met een limonade van munt en citroen. Verder kun je er terecht voor melts, fingerfood, cocktails en hebben ze een bierkaart. Of het eten en drinken allemaal uber gezond is? Dat niet perse, maar wel vers, homemade en ontzettend lekker!

4

 

11011540_1629891217267768_725074999618138223_n

Creatief & werken
Maar er is meer. Het oude kantoorgebouw is een bloeiende werk- en ontmoetingsplaats voor creatieve ondernemers in het Utrechtse Merwedegebied. Een transparante werkomgeving waar werken, organiseren en ontmoeten centraal staat. Tevens kun je er een eigen werkplek of evenementenruimte huren. Ideaal voor (beginnende) kleine ondernemers.

Evenementen & activiteiten
Naast eten, drinken en werken organiseert De Stadstuin ook regelmatig borrels, evenementen en activiteiten. Zo is er komende vrijdag 14 augustus van 17.00 tot 22.00 uur de eerste vrijdagmiddag borrel met tropische deuntjes van Safari Social Club En Stranded FM. Je kunt wel raden waar ik vrijdagmiddag met mijn voetjes in het zand en een cocktail in mijn hand sta..

Maar wat ik nog nóg leuker vind en een primeur… vanaf donderdag 27 augustus organiseert De Stadstuin een wekelijks event: ‘De Eettuin’. Elke donderdag staat het terrein voor de Stadstuin vol met foodtrucks waar je heerlijke hapjes kunt eten. Hoe tof is dat?

De Stadstuin is opgericht door drie jonge ondernemende jongens met achtergronden in stadsgeografie, evenementen, horeca en makelaardij en is ontstaan met het idee om een leegstaand kantoor nieuw leven in te blazen. Het concept gaat uit van het creëren van een community of mini samenleving waarbij allerlei verschillende type huurders het pand gezamenlijk beheren en beleven.

Je vindt De Stadstuin op de Europalaan 20. De Stadstuin is iedere dag geopend van 10.00 uur tot 22.00 en donderdag, vrijdag en zaterdag zelfs tot 01.00 uur.

Op de hoogte blijven van alle evenementen en activiteiten die georganiseerd worden in De Stadstuin? Volg De Stadstuin dan op Facebook en Twitter.

 

De Stadstuin is een plek waar je kunt eten, drinken, werken, meeten en ontspannen

 

1

IMG_8850

3

2
IMG_8843