Hotspot | Lucas – cafe atelier

Er zit een nieuw fijn plekje in Utrecht waar je kunt genieten van goede koffie & thee, zelfgemaakte taartjes, ontbijt en lunch.

Toen ik hoorde over Lucas, een nieuw tentje in mijn eigen stad, ben ik hier meteen meer over gaan opzoeken. Een mooi verhaal, goede koffie, zelfgemaakte taartjes die gluten- en lactosevrij zijn en je kunt er ook nog eens ontbijten! Ik werd meteen nieuwsgierig en plande een ochtendje in om hier koffie te gaan drinken.

Lucas cafe atelier Utrecht

Lucas – cafe atelier

Lucas zit op een mooie locatie in Utrecht, een ruim en licht hoekpand op de Wittevrouwstraat. Heb je dat wel eens, dat je ergens naar binnen loopt en meteen de fijne sfeer voelt die er hangt. Zo een plek waar je echt zin heb om lekker te gaan zitten en uitgebreid koffie te gaan drinken. Dit had ik meteen toen ik bij Lucas binnen stapte.

Lucas is een mooie koffiebar, van de eigenaren Maartje en Norbert. Een lichte plek, een fijn rustgevend muziekje, de geur van koffie en een mooi interieur. De mooie groene tegeltjes van de bar vielen mij meteen op, maarja ik ben dan ook een beetje gevoelig voor mooie groene dingen.

Gezellige zitplekjes, achterin nog een paar knusse fijne plekjes waar je rustig kunt zitten, en aan het raam zit een mooie lange tafel waar je bijvoorbeeld even kunt werken.

Lucas cafe atelier Utrecht

Lucas cafe atelier Utrecht

Koffie & thee

Heel simpel; Lucas heeft goede lekkere koffie! Daarnaast hebben ze verschillende soorten pure thee. Ze gebruiken zowel voor de koffie als de thee gefilterd water. Echt fijn dat er steeds meer aandacht wordt gegeven aan goede koffie en thee. Ik ontdek Lucas helaas pas na de post van 11 beste koffie hotspots in Utrecht, maar anders hadden ze er zeker tussen gestaan!

Ze hebben ook een paar lekkere sapjes op de kaart staan, zoals verse sinaasappelsap en een wortel-gember-appelsap. Die ga ik de volgende keer zeker proberen.

Lucas cafe atelier Utrecht

Lucas cafe atelier Utrecht

Taart | gluten- en lactosevrij

Bij Lucas maken ze de taartjes allemaal lekker zelf én deze zijn gluten- en lactosevrij. Het was nog best vroeg, maar de chocoladetaart zag er zo lekker uit, dat ik besloot dat die taart gewoon mijn tweede ontbijt van de dag werd. En dat was een goede keuze, want hij was heerlijk. Smeuïg en niet te zoet.

Naast taartjes hebben ze ook zelfgemaakte mueslirepen. Deze keer een variant met matcha, waarvan we een klein stukje bij de koffie kregen, ook echt heerlijk!

De inkopen van de producten doen ze trouwens bij verschillende speciaalzaken op de Nachtegaalstraat en de Bilstraat om de hoek. Lekker lokaal.

Lucas cafe atelier Utrecht

Lucas cafe atelier Utrecht

Ontbijt en lunch

Ze hebben een kleine ontbijt- en lunchkaart. Voor het ontbijt kun je kiezen voor een kom kwark (kan vervangen worden voor kokosyoghurt. Yes!) met granola en seizoenfruit, notenbrood of een croissant met homemade jam en roomboter.

Je kunt hier ook ambachtelijk lunchen met zuurdesembrood met verschillende soorten beleg. Wel even iets specialer als een broodje kaas trouwens. Op dit moment kun je namelijk kiezen uit makreel met biet en thijm-theeolie, prosciutto met doperwtencreme en granaatappel of oude kaas met zoete paprikacoulis en witlof. Ook hebben ze verschillende soorten tosti’s.

Je kunt de gerechten ook gluten- en lactosevrij bestellen.

Lucas – een echte hotspot!

Lucas is echt een fijne koffiebar met een rustgevende sfeer en aandacht voor goede producten. Een plek waar je kunt genieten van goede koffie en thee, heerlijke zelfgemaakte gluten- en lactosevrije taartjes en ontbijt- en lunchgerechten. Bijna allemaal homemade en vooral met liefde gemaakt en gerund door Maartje en Norbert. En heb je niet zoveel tijd? Dan neem je het gewoon to-go!

Locatie
Lucas
Wittevrouwenstraat 23

img_2954

Lucas cafe atelier Utrecht

img_2952

Lucas cafe atelier Utrecht