Hotspot | Restaurant; Van de Straat

Afgelopen week ging ik eten bij een echte hotspot als het om restaurantjes gaat met een fijne sfeer en goed eten; Restaurant Van de Straat.

Om te beginnen, deze hotspot ligt in mijn favoriete buurt in Utrecht. Van de Straat zit op een gezellige hoek in de wijk Lombok.

Van de Straat is opgericht door drie vrienden die alledrie om de hoek wonen en super trots zijn op hun eigen restaurant in hún wijk. En dat snap ik helemaal, want Van de Straat is een gezellig, sfeervol en knus restaurant met goed en lekker eten.

Fijne en knusse sfeer

Bij uit eten gaan is het natuurlijk belangrijk dat het eten goed is, maar minstens net zo belangrijk vind ik de omgeving en sfeer, en daar ben ik best gevoelig voor. Ik vind restaurant namelijk al te snel te groot en te druk, met het gevolg dat het te humeurig is en je de hele avond een beetje naar elkaar zit te schreeuwen in plaats van rustig praten. En soms is het juist weer te klein en krap.

Ik vind het fijn als het daar een beetje tussenin zit. Dat het knus aanvoelt en er een sfeer hangt waarbij je je meteen goed voelt. Dat is precies hoe het bij Van de Straat is. Het is echt een fijne gezellig plek. Een plek waar je graag de hele avond blijft zitten om rustig te genieten van de heerlijk hapjes, fijne gesprekken en na te tafelen.

Restaurant Van de Straat

Restaurant Van de Straat

Restaurant Van de Straat

 

De menukaart; streetfood

Thijs, de kok van de drie vrienden, heeft twee passies; reizen en koken en weet deze goed te combineren. Al zijn inspiratie die hij heeft opgedaan tijdens het reizen zijn terug te zien op de menukaart. Hierop vind je namelijk gerechten van over de hele wereld; streetfood!

Meerdere gerechtjes

De kaart is niet echt ingedeeld in voor- en hoofdgerechten, maar je kunt kiezen uit kleine en iets grotere gerechtjes. Het zit een beetje tussen tapas en hoofdgerechten in. Neem meerdere hapjes per persoon of geniet er lekker samen van. Deze manier van eten vind ik gezellig, maar ook handig. Ik kan namelijk nooit kiezen voor één gerecht. Op deze manier kun je meerdere gerechtjes proeven.

Restaurant Van de Straat

Vernieuwend en veel vega

Bij het bekijken van de menukaart, onder het genot van een ontzettend lekkere rode wijn, kreeg ik meteen overal zin in. Het eten is vernieuwen en de helft is vegetarisch. Wil je iets wat niet vegetarisch is, dan maken ze graag een vegetarische variant voor je.

Bij de ‘voorgerechten’ vind je bijvoorbeeld een Ethiopische salade, loempia’s van rijstvellen en avocado in tempura met een harissadip. Bij de ‘hoofdgerechten’ kom je gerechten tegen als Cambodjaanse noodles, pizza van kastanjemeel en Thali; verschillende Indiase curry’s met rijst en naanbrood.

Ik wilde in ieder geval de salade, rijstloempia’s en Thali proberen, want ik ben gek op curry. Daarnaast liet Thijs nog een paar van zijn eigen favoriete hapjes serveren, avocado in tempura en ravioli met truffel, geserveerd in een pakketje. Op het eind kwam Thijs nog met een nieuw toetje aanzetten die we echt even moesten proberen. De lekkerste chocolademousse die ik tot nu toe gegeten heb. Dit toetje staat nog niet op de kaart, een primeur dus!

Alles wat echt heerlijk! Smaakvol, puur en verrassend. Maar wat het eten nóg lekkerder maakte, was toch wel de passie van de kok zelf. Zoals Thijs het zelf omschrijft: ‘ik hou gewoon van koken en mensen blij maken met lekker en goed eten’.

Restaurant Van de Straat

Heerlijke wijn!

Nog even over die lekkere wijn. Deze zijn biologisch en komen van Martijn Verkerk, die in 2010 is uitgeroepen tot sommelier van het jaar. We sloten de avond daarom af met nog een glas wijn, om nog even na te genieten van een fijne avond met heerlijk eten.

Naast de wijn vind je op de drankenkaart ook Thijstea. Ijsthee van appel en brandnetel, gemaakt door Thijs zelf. Deze kregen we mee om thuis te proeven en is echt heerlijk verfrissend. Trouwens, je kunt ook lekker borrelen bij Van de Straat en binnenkort kun je ook weer terecht om te lunchen.

Wil je een fijne relaxte avond met goed eten? Ga dan naar Van de Straat! Het menu wisselt elk seizoen, dus je kunt elke keer genieten van nieuwe heerlijk gerechtjes. Ik kom zeker terug om de volgende menukaart uit te proberen!

img_2160

Restaurant Van de Straat

Locatie

Van de Straat
Surinamestraat 5
Utrecht