Hotspots Berlijn

Foodwalhalla Berlijn

Vorige week bracht ik door in Berlijn. Naast dat Berlijn gewoon heel relax en tof is, is het natuurlijk dè stad van de healthy en vooral vegan hotspots! Het waren dan ook een paar dagen van zon, fietsen, parken, relaxen en eten en drinken. Vooral eten en drinken.

Wij zaten in in de buurt Friedrichshain, als je het mij vraagt echt een van de leukste wijken van Berlijn. Een buurt vol contrasten en een fijne sfeer. En om de hoek bij levendige straten vol met leuke en healthy hotspots! Ik zat daar wel op mijn plek geloof ik..

In Berlijn hebben ze het goed begrepen. Eigenlijk is alles een hotspot. Waar je ook loopt, je komt de een na de ander hip tentje tegen. Fijne koffietentjes waar je heerlijk kunt relaxen met goede koffie, juicebars, saladebars, ontbijtentjes, maar vooral healthy hotspots waar je alles in èèn hebt. Je kunt bij de meeste tentjes dan ook de hele dag door terecht.

Hotspots Berlijn

Vega en vegan

Je vindt in Berlijn veel hotspots die helemaal vegetarisch of zelfs vegan zijn. Het lijk het wel of ze hier het begrip ‘vegan’ hebben uitgevonden. En bij de overige tentjes zijn overal wel vega en vegan opties op de kaart te vinden. Ik ben eigenlijk nergens een menu-kaart tegengekomen waar die optie er niet was. En dat is als vegetariër erg fijn! Gewoon overal kunnen eten zonder dat je je druk hoeft te maken of er wel een vega optie op de kaart staat waar je ook nog eens zin in moet hebben..

Hotspots

Ontbijten bij Dean and Dan

Dean and Dan. De plek om hip en healthy te ontbijten op het terras. Je vindt hier ontzettend veel ontbijt opties. Chiabowls, smoothiebowls, verschillende (plantaardige) yoghurt variaties, smoothies, sapjes en een hoop superfoods. Ik koos voor een chiabowl met raspberry en acai. Heerlijk! Ik had dit al een tijdje niet gegeten, tijd om weer eens te maken en het receptje met jullie te delen.

Naast ontbijten kun je hier lunchen met veggiebowls of genieten van een homemade brownie of bliss balls. Klinkt dat niet hip en gezond? Ook hebben ze een mini food shop.

Naast deze hippe hotspot kun je op veel plekken terecht om je dag relax te beginnen met een gezond ontbijtje. Bijna overal staan er wel (plantaardige) yoghurt variaties met vezels en fruit of smoothies op de kaart.

Dean and Dan Berlijn

Dean and Dan Berlijn

Dean and Dan Berlijn

Dean and Dan Berlijn

Koffie hotspots: Coffee Ambulance

Je vindt in Berlijn genoeg goede gezellige koffietentjes, maar Ambulance was echt heel relax. Ik ben hier geloof ik wel drie keer geweest. De perfecte plek om je dag te beginnen of om even een ‘break’ te nemen. En die naam, cool toch?

IMG_0650

Smoothies bij Daluma

Je vindt veel smoothies en juicebars in Berlijn, maar Daluma springt hier echt tussenuit. Hier ga je heen voor je smoothie of slowjuice sap, en daar geniet je lekker van op het terras. Het zat hier dan ook gezellig vol met mensen die genoten van hun juice.

Er is zoveel keuze uit smoothies en slowjuice sappen! Ik weet niet of dat een pre is voor mij, want ik ben niet zo goed in het maken van kleine keuzes. En wat deze juicebar helemaal hip maakt, je krijgt je smoothie of juice geserveerd in een glazen ‘jar’.

Daluma Berlijn

Daluma Berlijn

Daluma Berlijn

Taart en koffie bij Goodies

Voor een snack en koffiebreak ga je even langs bij Goodies. Deze vegan hotspot is op meerdere plekken te vinden in Berlijn. Ik had er gelukkig gewoon een om de hoek zitten. Ze hebben hier heerlijke snacks, cake en taart. Allemaal vegan, puur en suikervrij. Neem er een lekkere juice of koffie bij en genieten maar!

Goodies Berlijn
Goodies Berlijn

Goodies Berlijn

Goodies Berlijn

Vietnamees eten bij Chay Village

Chay Village is een vegetarisch (zeker de helft vegan) vietnamees tentje om de hoek in de levendige straat vol tentjes om de hoek. Ik houd van vietnamees eten en ben vegetariër. Proberen dus! We liepen hier naar binnen en lieten ons verrassen. Iets wat je in Berlijn echt moet doen, want dat is echt de leukste manier om de hotspots en goed eten in Berlijn te ontdekken.

Laten we eerlijk zijn, bij Chay Village kom je niet voor het interieur, de sfeer of de bediening, maar puur voor het heerlijke eten. En dat is het, wat heb ik hier eerlijk gegeten de eerste dag. En de prijzen gaan nergens over, deze lagen tussen de 6 en 8 euro voor een bord vol heerlijk vers eten. Echt een aanrader!

Veganz supermarkt

Aangezien ook deze hotspot bij ons om de hoek zat, kon ik het niet laten om even langs te fietsen. Ik ben zelf geen veganist, maar heb wel altijd interesse in puur en plantaardig eten. Ben je wel echt vegan, dan is dit dè de supermarkt om even te gaan food shoppen. Zo niet, dan is het vooral erg prijzig. Een soort Ekoplaza maar dan met alleen maar veganistische producten.

Veganz Berlijn

New Deli Yoga

Deze hotspot zit in Oost Berlijn. Op een plek waar je dit tentje eigenlijk helemaal niet verwacht, maar zo is Berlijn en dat maakt het onder andere zo een leuke interessante stad.

Dit is echt zo een ‘feel good’ plek waar ik zeker vaker terug zou komen. Je kunt hier de hele dag terecht. De dag beginnen met een gezond ontbijtje, koffie en smoothies drinken, chillen, werken en de hele dag door eten.

Op de kaart staan gezonde ontbijtjes, smoothies, sandwiches, soepen, salades en snacks. Het meeste hiervan is vega of vegan. De gerechten zijn echt van ‘nu’ met verse producten uit het seizoen.

Het interieur is fijn en relax. Ik voelde mij hier echt meteen thuis en heb hier twee uurtjes heerlijk gewerkt. Deze hotspot liet mij een beetje denken aan GYS, èèn van mijn favo tentjes in Utrecht.

New Deli Yoga Berlijn

New Deli Yoga Berlijn
New Deli Yoga Berlijn
New Deli Yoga Berlijn

The Bowl

The Bowl schijnt volgens velen dè nummer 1 hotspot te zijn in Berlijn. Ook deze zat zowat om de hoek ( ik zat echt in de juiste buurt!), namelijk op dezelfde plek als de supermarkt Veganz.

The bowl is een plantaarde restaurant waar je kunt lunchen en dineren. Ze serveren precies zoals de naam het zegt, verschillende bowls, allemaal plantaardig, suiker- en glutenvrij.

Een gemoedelijke sfeer en een leuk interieur. De ideale plek om bijeen te kopen en een lekker hapje te eten.

Helaas heb ik hier alleen een drankje gedronken. Ik had net geluncht en het was echt nog geen tijd voor avondeten. Ik heb er serieus nog over nagedacht om gewoon twee keer te lunchen, het menu en de bowls die voorbij kwamen zagen er echt heerlijk uit! Helaas ben ik net zo een grote eten. Een goede reden om snel eens terug te gaan!

The Bowl Berlijn
The Bowl Berlijn

Ontdek Berlijn

Bovengenoemde tentjes zijn vooral hippe healthy hotspots die ik getipt heb gekregen via vrienden, bloggers en Instagram. En dan heb ik mijn ‘hotspot lijst’ nog lang niet gehaald. Wil je Berlijn echt ontdekken? Loop dan naast deze hotspots ook vooral zomaar ergens naar binnen. Berlijn heeft zoveel verrassende tentjes. Of haal ergens een gezonde lunch to go en geniet hiervan in èèn van de mooie parken.

Ga niet alleen naar de hippe bars, maar juist naar de kleinere verstopte tentjes. Zo ontdek je Berlijn echt!

Eigenlijk heb je aan een paar dagen Berlijn niet genoeg. Dus ik denk dat ik binnenkort maar even terug ga om nog meer hotspots te ontdekken. Voor de blog natuurlijk..

Berlijn
Berlijn

Berlijn