Hotspots Den Haag | Ontbijt, koffie, lunch en diner

Den Haag, als eerste, wat ben je mooi! Utrecht blijft mijn favoriete stad, maar Den Haag staat zeker op de tweede plek. Sfeervol, veel groen, mooie panden, brede straten en aardige mensen. Daarnaast heeft Den Haag natuurlijk het strand om de hoek, waar je even heerlijk kunt uitwaaien en wandelen.

Op de fiets (dat kan prima in deze stad) ging ik een dagje hotspotten in Den Haag. Deze stad is namelijk niet alleen mooi en leuk, je kunt hier ook nog eens gezellig en gezond eten en drinken.

Hotspots Den Haag

Benieuwd waar je lekker kunt ontbijten, koffie drinken, lunchen en dineren?

Ontbijten bij Foam

Foam is een fijne healthy hotspot, in een gezellige buurt vlakbij het centrum. Wanneer je bij Foam binnenkomt voel je je meteen welkom. Een fijne, lichte inrichting en aardige mensen met een grote liefde voor gezonde, plantaardige voeding. Foam heeft een open keuken, waar ze de heerlijke gerechten maken waar je bij staat (of lekker zit). Dit geeft een gezellige, huiselijke sfeer.

Bij Foam kun je de dag rustig beginnen met koffie, een sapje en een heerlijk ontbijtje. Ik ging in ieder geval voor een sapje en ontbijtje, maar je kunt hier ook lunchen met burgers, bowls en quesadilla. Alles klinkt even lekker. Ze hebben ook lekkere taartjes, suiker-, gluten- en lactosevrij.

Op de ontbijtkaart vind je kokosyoghurt met granola, pancakes en een smoothie bowl. Ik ging voor de vegan bananen-pancakes, wat een goede keuze was. Dit zijn namelijk de allerlekkerste pancakes die ik buiten de deur gegeten heb! Wo, zijn deze pancakes echt vegan?!

De kaart bij Foam is 100% plantaardig, vers, regionaal en grotendeels is biologisch.

Locatie
Frederikstraat 44, 2544 LL Den Haag

Hotspot Den Haag Foam

Hotspot Den Haag Foam

Hotspot Den Haag Foam

Hotspot Den Haag Foam

Hotspot Den Haag Foam

Koffie bij Hometown coffee

Hometown is een koffie bar midden in het centrum. Het heeft de inrichting van een echt ‘coffeehouse’. Een beetje donker, huiselijk en vintage. Hier kun je gezellig relaxen of werken met een een kop koffie en een plak bananenbrood.

Ik moet wel eerlijk zeggen dat je hier eerder heen gaat voor de gezellige, relaxte sfeer dan voor echt goede koffie. De koffie is prima (ze gebruiken koffiebonen van Douwe Egberts), maar niet de beste flat white die ik gehad heb.

Locatie
Buitenhof 4

Hometown coffee Den haag

Hometown coffee Den haag

Hometown coffee Den haag

Hometown coffee Den haag     Hometown coffee Den haag Hometown coffee Den haag

Lunchen bij Quinta Verde

Quinta Verde is een gezonde, biologische, vegetarische en veganistische lunchroom met een woonkamer sfeer. Tijdens een bloggersevent proefde we verschillende hapjes van de kaart. Alles was heerlijk, smaakvol en vooral vernieuwend. Ook een aanrader, de vegan taartjes!

Quinta Verde is nog niet zo lang geleden geopend door blogger en diëtist Eline. Eline wilde meer doen dan informeren en adviseren over gezonde voeding, ze wilde de mensen laten proeven hoe lekker gezond en plantaardig eten is. En die missie is met Quinta Verde zeker geslaagd!

Naast lunch hebben ze trouwens heerlijke Portugese wijnen en speciaal biertjes.

Locatie
Veenkade 19

Quinta Verde Den haag

Quinta Verde Den haag

Quinta Verde Den haag

Quinta Verde Den haag

Quinta Verde Den haag

Quinta Verde Den haag

Diner bij Club Vers!

’s Avonds stond er een diner bij Club Vers op de planning. Ik verwachtte een klein tentje met wat simpele hoofdgerechten op de kaart, maar het was alles behalve klein en simpel. Soms kom je ergens binnen en voelt het meteen warm, fijn en sfeervol. Ken je dat? Dat had ik toen ik bij Club Vers binnenliep. De ruimte is veel groter dan ik dacht en heel mooi, zowel de inrichting als de akoestiek.

We namen plaats in een fijn hoekje, op een heerlijke bank en waren niet van plan hier snel weer weg te gaan. Het voelde alsof we ineens alle tijd hadden. Niet alleen de ruimte en sfeer heeft mij verrast, ook het eten.

Dineren

Op de kaart staan hoofdgerechten als curry, een burger, risotto en dahl. Daarnaast serveren ze bijgerechten als gepofte zoete aardappel, gegrilde topinamboer, gegrilde avocado en gepofte savooikool. Klinkt dit allemaal niet heerlijk? Echt eten waar ik van hou. Wij gingen voor de curry, de champignon-zoete aardappel burger en namen gegrilde topinamboer erbij. Topinamboer is een soort aardappel, met de smaak van pastinaak. Nog nooit van gehoord, maar was was het lekker.

We genoten van een goed glas rode wijn en hebben echt zitten smullen. Wat was alles heerlijk en smaakvol. Na het eten genoten we nog van een heerlijke flat white, die ook perfect was. Hier kun je een avondje rustig genieten van een heerlijk etentje of gewoon alleen een glas wijn of kopje koffie.

Ontbijt en lunch

Je kunt bij Club Vers ook uitgebreid ontbijten en lunchen. Op de ontbijtkaart staan onder andere smoothie bowls, yoghurt variaties, pancakes, wentelteefjes, wafels, bananenbrood, een ontbijtplank en een fruitsalade. Wauw, ik moet heel snel terug om hier uitgebreid te ontbijten. Ze hebben hier trouwens een all day breakfast, dus je hoeft er niet eens vroeg voor je bed uit. Daar hou ik van!

De lunchkaart bestaat uit sandwiches van desembrood, soepen, salades en snacks. Misschien moet ik hier maar een keer de hele dag doorbrengen…

Club Vers, mijn favoriet!

De mooie plek, de fijne rustige sfeer, de aardige en behulpzame bediening, het heerlijke eten, de wijn, de goede koffie, alles was perfect. Dit maakt Club Vers een echte hotspot en mijn persoonlijke favoriet. Club Vers, waneer komen jullie naar Utrecht?

Locatie
Stationsweg 136a

Club Vers Den haag

Club Vers Den haag

Club Vers Den haag

Club Vers Den haag

Club Vers Den haag

Club Vers Den haag