Kaneel-rozijnen broodjes

Kaneel-rozijnenbroodjesKaneel-rozijnenbroodjes

[ print recept ]Ik zal meteen maar eerlijk bekennen; dit zijn hele lekkere kaneel-rozijnen broodjes geworden, maar dat was niet het plan. Het plan was namelijk om een gezonde versie te maken van mijn guilty pleasure; cinnamon rolls! Ik heb wel meer guilty pleasures hoor, maar deze is vrij recent.

Dat cinnamon rolls bestonden wist ik wel, maar ik keek nooit echt om naar zoete broodjes. Tot ik in het voorjaar in Kopenhagen was. Het land van de cinnamon rolls! Toen móest ik ze een proberen bij de koffie. Verse cinnamon rolls van een Deens bakkertje. Had ik dat maar nooit gedaan, want daar is mijn guilty pleasure begonnen.

Genoeg over deze lekkere kaneelbroodjes, want dat plan is dus niet helemaal gelukt. Het deeg is meer broodachtig geworden en het plakje te erg, waardoor ik het niet voor elkaar kreeg om het mooi op te rollen. Wat dacht ik ook, om even een gezonde versie te maken van die heerlijke Deense kaneelbroodjes? Ik geef niet op, ik ga zeker nog een poging doen.

Deze eerste poging is dus iets anders uitgepakt, maar wél hele lekkere kaneel-rozijnen broodjes als resultaat!

Kaneel-rozijnen broodjes

Deze broodjes zijn echt heerlijk voor een laat ontbijt of brunch in het weekend. Of gewoon als tussendoortje wanneer je trek hebt.

De broodjes zijn krokant aan de buitenkant, en luchtig aan de binnenkant. Door de banaan zijn de broodjes ook lekker smeuïg (of noem het zelfs een beetje romig) aan de binnenkant. Wel een broodje, maar toch ook weer een klein beetje zoet.

Net uit de oven, wanneer ze nog een beetje warm zijn, zijn ze het lekkerst! Je kunt ze 1/2 dagen daarna nog even besprenkelen met water en ze opwarmen in de oven.

Dit heb je nodig ( 12 broodjes)

300 gram volkoren speltmeel
1 zakje gist (7 gram)
170 ml plantaardige melk
2 eetlepel kaneel
3 eetlepels kokosolie
2 rijpe bananen
30 gram kokosbloesemsuiker
150 gram rozijnen
snuf zout

Zo maak je het

Meng in een kom het meel, 1 eetlepel kaneel en zout. Meng in een andere kom 1 banaan, 2 eetlepels kokosolie en de melk. Voeg dit vervolgens toe aan het meel en kneed hier een deegbal van. Als het teveel plakt, kun je nog wat meel toevoegen.

Bedek de kom met een vochtige theedoek en laat minstens een half uur staan, zodat het deeg kan rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.

Haal het deeg uit de kom en leg dit op een plank met wat bloem. Rol het deeg uit tot een vierkant. Prak in een kom de andere baan en meng met 1 eetlepel gesmolten kokosolie, kokosbloesemsuiker, 1 eetlepel kaneel en de rozijnen. Verdeel het bananenmengsel over het deeg.

Rol het deeg nu voorzichtig op (bij mij lukte dit dus niet heel goed, maar dat maakt voor de broodjes niet uit). Snijd de rol deeg  in ongeveer 10 á 12 stukken. Nu heb je een soort half opgerolde broodjes.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep hier de broodjes op. Dit gaat gemakkelijk met een spatel. Je kunt ze ook op hun zij neerleggen en het geeft niet als het deeg niet mooi in vorm blijft.

Bak de kaneel-rozijnenbroodjes gaar in 20 á 25 minuten. Laat de broodjes goed afkoelen.

Kaneel-rozijnenbroodjes

Kaneel-rozijnenbroodjes

Kaneel-rozijnenbroodjes

Kaneel-rozijnenbroodjesGa jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.