Koken met Marley Spoon: makkelijk, tijdbesparend en lekker!

Zelf vind ik het heel leuk om recepten te bedenken en te koken, en is boodschappen doen bijna een hobby. Maar dit is dan ook een deel van mijn werk. Ik kan mij goed voorstellen dat wanneer je (of allebei) druk bent met werk, kinderen, huishouden, sporten, hobby’s etc, dat gezond en gevarieerd koken dan een opgave is, tijdrovend en er soms bij inschiet. Zelfs al vind je dit wel belangrijk.

Daarom testte ik vorig week twee dagen de Marley Spoon maaltijdbox uit. Ik ben wat sceptisch als het om maaltijdboxen gaat. Zijn de recepten wel lekker? Niet te saai? Zijn ze makkelijk te maken? En zijn de ingrediënten van goede kwaliteit wanneer deze bezorgd worden?

Twee dagen lang niet nadenken wat we gaan eten en geen bezoekje aan de supermarkt om alle ingrediënten bij elkaar te zoeken. Gewoon de gerechten uitkiezen, het recept volgen en genieten van heerlijk eten. Gemak is ook wel eens fijn… Ik ben benieuwd!

Marley Spoon maaltijdbox

Koken met de Marley Spoon maaltijdbox

Elke dag weer bedenken ‘wat gaan we nu weer eten’. Iets lekkers dat ook gezond is, gevarieerd en smaakvol. Want je houdt natuurlijk wel van lekker en vers eten. En dan nog langs de supermarkt om alle ingrediënten in te slaan. Daar heb je niet elke dag zin in en tijd voor…  Met een maaltijdbox skip je deze stappen!

Makkelijk en tijdbesparend

Hoe het werkt? Je kiest van te voren de recepten uit op de website. Je kunt kiezen tussen 2 of 4 personen en tussen vlees/vis, vegetarisch of zelfs vegan, zoals ik heb gedaan. Daarnaast heb je zelfs de keuze of je een pittig of kindvriendelijke gerecht wilt. Bij elk gerecht staat een afbeelding, hierdoor kreeg ik meteen trek!

De box wordt thuis bezorgd op een dag en tijdstip dat jou uitkomt. Je hoeft dus niet zelf te bedenken ‘wat gaan we nu weer eten’, geen recepten te zoeken of te bedenken en ook niet de deur uit voor de boodschappen. Makkelijk en tijdbesparend dus! Fijn voor drukke periodes…

De recepten

Ik koos voor twee veganistische recepten (want ik eet deze maand vegan). Chili-soba noedels met champignons en sjalotjes en courgette-kokossoep met peperige gnocchi. Klinkt heerlijk toch? En dat was het ook! Wel vond ik dat de Chili-soba noedels iets te ‘sauzig’ waren en daarom best machtig. Maar dat is natuurlijk persoonlijk, ik hou zelf namelijk van wat lichter eten. En als ik heel eerlijk ben: ik miste de eiwitten in beide gerechten. De gerechten bevatten voldoende verse groenten, maar ik zou zelf voor minder koolhydraten en meer eiwitten kiezen. Maarja, dat is de voedingsdeskundige in mij 😉

De vegetarische recepten bevatten wel de nodige eiwitten en zien er ook zo lekker uit! Misschien zijn ze nog niet zo bekend met het maken van vegan recepten? Hopelijk verbetert dit nog!

Vers, smaakvol en verrassend!

Alle ingrediënten in de box waren vers, van goede kwaliteit en uit het seizoen. Ik heb ook wel eens een box getest waarbij de ingrediënten er niet vers uitzagen en de kruiden verlept waren…

In het pakket zitten naast alle ingrediënten per gerecht, ook receptenkaarten. Hier staat stapsgewijs op hoe je het gerecht klaarmaakt. Ook staat er bij elke stap een afbeelding. En er staat een heerlijke foto bij van het eindresultaat, zodat je weet hoe het recept er (ongeveer) uit hoort te zien. Geloof mij, echt iedereen kan deze recepten maken. Makkelijker wordt het niet 😉 En de recepten staan binnen een half uur op tafel.

Wat ik zo fijn vind aan de recepten, naast dat ze gezond, gevarieerd en lekker zijn, is dat ze ook nog eens heel verrassend zijn! Zelfs als foodblogger, die altijd nieuwe recepten en combinaties uitprobeert, werd ik bij beide recepten verrast. Heerlijke combinaties en heel smaakvol. We hebben hier twee dagen lekker gegeten.

Conclusie

Ik vind Marley Spoon een van de betere maaltijdboxen. Er zit veel variatie in de maaltijden op de website. De ingrediënten zien er goed en vers uit en door de receptenkaarten zijn de maaltijden heel makkelijk te bereiden. De recepten zijn vers, lekker en vooral verrassend!

Wil je tussen alle drukte door toch makkelijk en snel heerlijke gevarieerde gerechten op tafel zetten? Kook dan eens met Marley Spoon maaltijdbox! Met de code MSXFEELGOODBYFOOD krijg je 25,- korting op je eerste bestelling!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Marley Spoon.