Kokosbonbons met banaan en pure chocolade

kokosbonbons/kokosballeb met chocolade

[print_link]
Banaan, chocolade en kokos. Drie van mijn lievelingssmaken en in combinatie zijn ze helemaal heerlijk, zoals in deze kokosbonbons met pure chocolade. Heerlijk voor bij de koffie of thee.

Drie pogingen moesten er aan vooraf gaan om deze heerlijke kokosbonbons met chocolade als resultaat te krijgen. De eerste keer vielen ze helemaal uit elkaar, de tweede keer waren ze te droog, maar de derde keer waren ze eindelijk gelukt! Nou ja, eigenlijk 4 pogingen, want mijn kwaliteit zit duidelijk niet in het scheiden van eidooiers en eiwit.

Als je net als ik niet zo een zoetekauw bent, kun je de kokosbloesemsuiker prima weglaten. De banaan zorgt er namelijk al voor dat de kokosbonbons een beetje zoet zijn.

Dit heb je nodig (ongeveer 10 stuks)
3 eiwitten
1 banaan
1 el gesmolten kokosolie
150 gram kokossnippers
1 eetlepel kokosbloesemsuiker
100 gram pure chocolade

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden. Pureer de banaan glad met een staafmixer. Roer hier de kokosolie, kokossnippers en kokosbloesemsuiker doorheen. Klop in een vetvrije kom de eiwitten tot schuim.

Meng met een spatel de eiwitten voorzichtig door het kokosmengsel. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Vorm met je handen 8 tot 10 bolletjes van het kokosmengsel. Leg deze op de bakplaat en druk ze een klein beetje plat. Bak de kokosbollen in 15-20 minuten goudbruin in de oven.

Smelt in een steelpannetje de pure chocolade. Dip de onderkant van de kokosballen in de chocolade en laat ze ondersteboven drogen.

kokosbonbons/kokosballen met chocolade

kokosbonbons/kokosballen met chocolade

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Gerelateerde berichten