Kruidige linzensoep

IMG_7786

Dit heb je nodig (2 personen)
Kokosolie
3 stengels bleekselderij
2 uien
1 teen knoflook
75 g linzen
1 wortel
2 eetlepels tomatenpuree
½/1 liter bouillon (van groenten bouillonblokje)
1 tl komijn
1 tl paprikapoeder
1 tl chilipoeder
Peper

Zo maak je het
Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit kokosolie in een soeppan en bak de ui en knoflook twee minuten. Voeg de komijn, paprikapoeder en chilipoeder toe en bak deze kort mee. Voeg de tomatenpuree toe. Voeg de bouillon toe en meng het geheel door elkaar. Was de linzen en voeg deze bij de bouillon. Was de bleekselderij en wortel en snijd deze in stukjes/plakjes. Voeg de groenten bij de soep. Laat de soep ongeveer 20 a 25 minuten op een zacht vuur gaarkoken. De soep is klaar als de linzen zacht zijn. Breng op smaak met wat peper en zout.