Kruidvat Natures; vegan én betaalbare huidverzorging

Vegan skincare kruidvatEven geen recepten, tips, weetjes of hotspots over gezonde voeding. Dit keer gaan we het namelijk hebben over natuurlijke huidverzorging; vegan skincare!

Zoals jullie weten, geef ik veel om bewust, puur en plantaardig eten. Maar naast voeding, probeer ik ‘bewust en puur’ ook door te voeren in mijn algeheel levensstijl en interesses.

Bijvoorbeeld door zoveel mogelijk milieubewust en duurzaam te leven (afval scheiden, zo min mogelijk plastic gebruiken, geen dierlijke producten eten etc), maar dit pas ik ook toe bij dagelijkse gebruiksproducten. Denk aan wasmiddel, schoonmaakmiddelen én persoonlijke verzorging. Want ook op deze vlakken kun je bewuste keuzes maken. Keuzes die beter zijn voor het milieu, de dieren en voor jezelf.

Het gebruik van natuurlijk huidverzorging is zo een bewuste keuze die ik maak. Puur smeren, klinkt goed toch? Maar wat houdt vegan skincare nu precies in?

Vegan skincare; natuurlijk en dierproefvrij

Vegan skincare betekent dat deze producten geen dierlijke ingrediënten bevatten en dierproefvrij zijn. Met dierproefvrij wordt bedoeld dat het product en de ingrediënten niet op dieren zijn getest. Een product dat dierproefvrij is, betekent trouwens niet automatisch dat dit product ook vegan is. Let hier dus goed op wanneer je graag vegan skincare wilt aanschaffen.

Het gebruik van vegan skincare is voor mij tegenwoordig vanzelfsprekend. Want als ik geen dieren wil eten, waarom dan wel producten op mijn gezicht smeren die op dieren getest zijn of waar dierlijke ingrediënten in zitten?

Misschien denk je nu dat vegan skincare exclusief en prijzig is? Dacht ik wel altijd en misschien is dit ook een lange tijd zo geweest, maar daar brengt Kruidvat nu verandering in!

Nieuw; vegan skincare bij Kruidvat!

De Kruidvat heeft namelijk een complete, natuurlijke skincare lijn gelanceerd; Natures. Hiermee zijn ze de eerste drogisterij die met een vegan skincare lijn op de markt komt. Natures is verkrijgbaar in drie varianten; sensative, hydratate en anti-aging Q10.

De lijn is dus dierproefvrij en bevat geen dierlijke producten. Alle drie de lijnen zijn gecertificeerde natuurcosmetica, dermatologisch goedgekeurd en hebben een vegan keurmerk. Daarnaast zijn de producten vrij van synthetische kleur- en geurstoffen en parabenen, en wordt er geen gebruik gemaakt van siliconenolie en minerale olie. Dat smeert toch een stuk fijner?

Review anti-aging Q10

Deze week word ik 30 (zeg maar niks, ik wil hier verder ook niet over praten, daarom leek het mij wel een goed idee om de anti-aging Q10 te reviewen :’) De lijn bestaat uit een dag- nacht en oogcrème.

Prijs; Het eerste pluspunt is natuurlijk de prijs! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben niet zo iemand die een hoop geld neerlegt voor een klein potje dagcrème. De vegan skincare lijn die ik nu gebruik is erg prijzig, maar heb ik gekregen (lucky me). Kruidvat maakt natuurlijke huidverzorging betaalbaar. De producten zijn 3,99 per stuk.

Verpakking; Zowel de dag- nacht en oogcrème zitten in een tube. Vind ik fijn, want hierdoor droogt de crème niet uit. Een tube is hygiënischer dan telkens met je vingers in zo een pot zitten en de stoffen kunnen op deze manier niet vervliegen.

Geur; De geur is ook goedgekeurd. Het ruikt zelfs heel erg lekker. Een beetje naar perzik, maar niet te sterk. Ik vind het belangrijk dat een crème óf lekker fris ruikt (niet te sterk) óf gewoon helemaal nergens naar ruikt. Ben een beetje gevoelig voor sterke geuren geloof ik.

Textuur; Nog iets wat ik heel belangrijk vind; dat de crème niet te vet en te dik is, en deze snel intrekt. Zo vervelend als je de hele tijd met een vet laagje op je gezicht loopt, vooral als buiten de zon schijnt. En als je make-up gebruikt, wil je deze zo snel mogelijk over je verzorging kunnen aanbrengen.

Ook op deze punten scoort Natures goed! De dagcrème heeft een lichte structuur, voelt zacht op de huid en trekt meteen in, zelfs de oogcrème! En dat is best bijzonder, want bijna bij alle oogcrèmes zit ik de hele dag in mijn ogen te wrijven.

De nachtcrème heeft een net wat dikkere structuur en is iets vetter, maar dit vind ik voor een nachtcrème juist fijn. Hierdoor heb ik het gevoel dat de crème ‘s nachts mijn huid goed voedt. Voor het slapen je gezicht reinigen, insmeren en lekker slapen!

Anti-aging?; Of de anti-aging z’n werk doet? Tsja, dan kan ik je nog niet vertellen na een paar keer smeren, maar deze preventieve verzorging geeft een goed gevoel 😉

Conclusie?

Een heel fijn product! Een lekkere milde geur, lichte niet-vette structuur, voelt zacht aan op de huid en trekt meteen in. Ik ben fan van Natures én blij dat er nu een betaalbare natuurlijke huidverzorging verkrijgbaar is! En die groene verpakking staat ook nog eens mooi in de badkamer.

Win!

Wil jij de nieuwe vegan skincare lijn van Kruidvat ook heel graag proberen? Doe dan mee met de winactie. Volgende week mag ik een pakketje verloten op Instagram én Facebook. Houd mijn social media kanalen dus goed in de gaten!

[ Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Kruidvat. De review is geheel onafhankelijk en naar eigen mening geschreven. ]