New York hotspots en to do’s

In het voorjaar bezocht ik een paar dagen New York! Een stad die iedereen eigenlijk wel een keer zou moeten bezoeken. Gewoon om te zien en te voelen hoe het is om door New York te wandelen. Mèt je coffee to go. Om de bekende spots, de echte New Yorkers en de gele taxi’s in het echt te zien.

New York wordt vaak voor een paar dagen bezocht. 4/5 dagen vond ik dan ook perfect. Niet perse omdat ik uitgekeken was na die paar dagen, maar vooral omdat het een drukke stad is die 24/7 leeft. Het is er gewoon altijd druk. Zoveel mensen, zoveel te zien, zoveel prikkels. Geweldig voor een paar dagen.

Ondanks dat de stad vaak voor maar een paar dagen of zelfs en weekend bezocht wordt, is een stedentripje naar New York wel even iets anders dan een reisje binnen Europa. New York is ongeveer 6 uur vliegen vanuit Schiphol, plus gegarandeerd een jetlag.

Daarnaast is, in tegenstelling tot een stedentrip binnen Europa, voor New York een ESTA verplicht om te hebben om het land binnen te komen. Deze kun je gemakkelijk online aanvragen. Zonder papierwerk en kost maximaal 5 minuten. Je krijgt nog dezelfde dag of de dag erna het visum in je mailbox. Doe dit toch liever ruim van te voren om gedoe te voorkomen, want zonder visum kom je Amerika echt niet in.

Ondanks dat ik puur voor een paar dagen vakantie in New York was, niet perse bezig ben geweest naar het opzoek gaan naar dé hotspots (niet te doen, want er is zoveel!) en mijn camera had thuisgelaten, wil ik toch een paar leuke tips, hotspots en to do’s met jullie delen.

New York tips hotspots

Hotspots & to do’s New York

New York zit vol met ongezonde food ketens, maar ook met heerlijke, hippe en gezond food spots. Net als dat er op iedere hoek een grote koffie keten zit, maar de stad ook vol zit met hele goede espresso bars. Er is zoveel!

Ik verbaasde mij er over dat ze in New York dus echt alleman de dag beginnen met een enorme grote muffin vol suiker en een grote beker koffie. Dit heb ik even overgeslagen.

Begin de dag met een bagel
Wanneer je in New York bent begin je je dag met een bagel! Een hele grote, met veel creamcheese. Vraag er voor de vorm wat avocado, tomaat en komkommer bij 😉 Er zijn verschillende bagel zaakjes te vinden door de stad. Verwacht geen gezellig zaakje, waar je rustig kunt zitten en genieten van je bagel. Het gaat snel en druk, zoals alles in New York. Je gaat in de rij staan, zorg dat je weet wat je wilt wanneer je aan de beurt bent en doe snel je bestelling! Binnen een paar minuten sta je weer met je bagel to go buiten…

Drink vervolgens een goede kop koffie!
Ga na deze bagel-ervaring op zoek naar een goede espresso bar. Er zijn er genoeg! Fijne koffiebarretjes met goede koffie en heel vriendelijk personeel. Mijn favorieten waren Blue bottle coffeeStumptown en Bluestone Lane (in Greenwich village kun je heel leuk buiten zitten). Maar er zijn er zoveel! Als je echt de New York ervaring wilt op doen, koop je een extra large beker koffie bij een koffie keten en drink je deze lopen op straat op. Heb je wel slechte koffie…

Eten
In New York vind je alle keukens van de wereld. Waar je ook zin in hebt, het is er. Er is zoveel, dat het eigenlijk niet mogelijk is om een lijstje met food spots te maken. Laat je verassen wanneer je in New York bent!

Verdwaal na je kopje koffie gewoon lekker door de straten in New York. Zo ervaar je echt de sfeer van de stad. En neem natuurlijk de metro voor grote afstanden. Dit is al een ervaring op zich.

Huur een dagje een fiets
Fietsen in New York? Ja zeker! Langs het water kun je een fiets huren. Fiets helemaal langs het water richting de Brooklyn Bridge en fiets hier overheen (hoogtepunt!). Fiets rond in Brooklyn en weer via de Manhatten Bridge terug naar het water. Dit was echt het leukste wat we hebben gedaan in NY!

New York tips hotspots

Bezoek Central Park
Ja, het park is wat overated, want het is gewoon een groot park. Maar wel mooi, vooral langs het water. En de sfeer in het park is wel echt New York. Toen ik er was, was het prachtig lenteweer en stond het vol met bloesembomen. Zo mooi! Het bruist er van de mensen die het drukke stadsleven even ontvluchten om te relaxen en te sporten in het park.

Grappig vond ik dat in het weekend heel New York aan het hardlopen is in het park, waardoor het net lijkt of er een marathon aan de gang is.

New York hotspots tips

China Town & Little Italy
Wandelen door China Town en Little Italy. Ik keek mijn ogen uit in China Town. Eerlijk, het stinkt hier naar eten waarvan ik niet kon opmaken wat het was. Maar toch, een ervaring..

Little Italy ligt er precies naast. De ene straat waan je je nog in China, de volgende straat zit je midden in Italie. Geniet hier van heerlijk Italiaans eten!

Bezoek de wijk Greenwich Village
De mooiste wijk van New York als je het mij vraagt. Je vindt hier de bekende New Yorkse appartementen, mooie straatjes, veel groen en gezellige eet- en koffietentjes. Ook is hier wat rustiger dan in de rest van New York!

Bezoek de universiteit van New York
Omdat mijn vriend een meeting had op de universiteit, had ik de kans om de universiteit van binnen te zien. Maar volgens mij kun je ook gewoon rond wandelen op de campus en is de bibliotheek openbaar. Ik vond het heel tof toch om eens in het echt op een Amerikaanse campus te zijn. Lekker in het gras liggen en alles opnemen wat er om je heen gebeurd.

Museum: Metropolitan
Zin in een middagje museum? Wij bezochten het Metropolitan Museum of Art. Ook wel The Met genoemd. Het grootste en belangrijkste kunstmuseum ter wereld. Leuk om rond te lopen, vooral wanneer je een dagje slecht weer hebt.

En verder…
Verder heb je natuurlijk nog de bekende hotspots als het beklimmen van de Empire State building, Times Square en wandelen door de grootste winkelstraat 5th avenue. 

New York tips hotspots